- Reklama -
G. Landsbergis. KK nuotr.
G. Landsbergis. KK nuotr.

Šeštadienį Vilniuje prasidėjusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) XXI Suvažiavime partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis kvietė pasitikėti, kad Lietuvoje yra galima vakarietiška, skaidri, atsakinga politika. Jis teigė tikintis, kad „būsime Vilties balsas korupcijos skandalų įaudrintai Lietuvai“.

Pasak jo, TS-LKD, ir praeityje siekdama strateginių valstybės tikslų – įstojimo į NATO, Europos Sąjungą, energetinės nepriklausomybės, bei dabar, siūlydama naują Planą Lietuvai – visada skaidriai, aiškiai ir tvirtai deklaravo, ką ketina pasiekti.

„Toks yra mūsų įsipareigojimas. Ir kartu kvietimas pasitikėti. Pasitikėti, kad Lietuvoje yra galima vakarietiška, skaidri, atsakinga politika. Todėl anksčiau laiko atsisakiau Europos Parlamento mandato. Todėl nuo šiandien pradedu kampaniją po Lietuvą „Ateik balsuoti!”. Susitiksiu su tūkstančiais žmonių, kviesiu nenusivilti ir išreikšti savo valią rinkimuose. Tikiu, kad būsime Vilties balsas korupcijos skandalų įaudrintai Lietuvai“, – savo kalboje pažymėjo G. Landsbergis.

TS-LKD pirmininkas teigė, kad pasitikėjimą politine sistema bus siekiama atstatyti stiprinant Vyriausiąją rinkimų komisiją, suteikiant daugiau nepriklausomybės žiniasklaidai, įsteigiant ypatingojo prokuroro instituciją politinei korupcijai tirti.

G.Landsbergis pažymėjo, kad ketina su žmonėmis visoje šalyje kalbėtis apie naują Planą Lietuvai: apie tai, kad verslas Lietuvoje sukurs pusantro šimto tūkstančių darbo vietų, o žmonės neišvažiuos, nes galės uždirbti, o išvažiavę grįš, nes Lietuva jų laukia.

„Prieš keletą savaičių pirmą kartą pristatydamas mūsų planą sakiau, kad tai pirmiausia Vilties, o ne atlyginimų planas. Vilties, kad Lietuvoje galima gyventi kitaip. Rasti gerą darbą, uždirbti orų atlyginimą ir tikėtis kokybiško išsilavinimo savo vaikams. Vilties, kad vaikai ir anūkai grįš iš Airijos ar Norvegijos ir ateis aplankyti savaitgalį, o ne tik per atostogas. Viltis, kad senatvės lauksime ne su baime, o su ramybe ir pasitikėjimu. Ir ši Viltis tikra, nes grįsta įsipareigojimu ir nuoseklaus darbo dešimtmečiais. Mes ne tik žinome KAIP įgyvendinti planą, bet įsipareigojame, kad jis TIKRAI bus įgyvendintas“, – sakė G. Landsbergis.

Savo kalboje jis taip pat dėmesį skyrė švietimo, socialinei sričiai, valstybės energetiniam saugumui.

Šiemet Suvažiavime pirmą kartą buvo įteikti TS-LKD apdovanojimai „Lietuvos ąžuolai“, kurių tikslas – prisiminti ir padėkoti mūsų bendruomenės žmonėms, išreikšti pagarbą tiems, kurie neteko savo artimųjų 1991-aisiais metais, kuomet vyko esminė Lietuvos kova dėl išlikimo.

Suvažiavimo metu taip pat bus svarstomos ir priimamos rezoliucijos, kuriose partija pateiks pasiūlymus dėl pasitikėjimo politika ir skaidrumo didinimo, ekonomikos, socialinės politikos, šeimos, švietimo, gynybos ir kt.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!