- Reklama -
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienio „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė, jog dabartinės valdančiųjų iniciatyvos labiau primena informacinį triukšmą, nei rimtus projektus.
„Kai kurios iniciatyvos, tokios kaip vieno euro mokestis kavos puodeliams, labiau primena informacinį triukšmą. Kodėl jis skleidžiamas, kodėl tiek daug dėmesio tokioms iniciatyvoms skiriama? Turbūt todėl, kad nėra aktualesnių temų. Šiandien paskelbta Europos Komisijos ataskaita dėl skurdo situacijos Lietuvoje, kur parodoma, jog net 27 proc. žmonių gyvena skurdo rizikoje. Mes toliau skurstame, toliau blogėja padėtis ir akivaizdu, kad jeigu reiktų kalbėti apie strateginius darbus, tai skurdo mažinimas turėtų būtų Vyriausybės prioritetas, tačiau aš negirdžiu nei Sauliaus Skvernelio, nei Ramūno Karbauskio, nei naujai paskirtų ministrų sakančių, kad štai, mes šitą sritį spręsime: ar didinsim mokesčius, ar didinsim NPD. Šito nėra. Vietoje to mes kalbame apie kavos puodelius. Būtent taip, mano manymu, siekiama pridengti idėjų badą: nėra idėjų, nėra aišku ką daryti, nėra strateginės krypties“, – teigė G. Landsbergis.
Vertindamas PVM lengvatos šildymui naikinimo klausimą TS-LKD pirmininkas akcentavo kompensacinio mechanizmo nebūvimą.
„Aš manau, kad šis klausimas yra gana sudėtingas, tačiau panaikinus PVM lengvatą šildymui visiems gyventojams kyla problema, kadangi iki šiol nėra aiškaus kompensacinio mechanizmo. Socialdemokratai dar praėjusioje vyriausybėje kalbėdami apie šį žingsnį sakė, jog ieškos būdo, kaip jį išspręsti, tačiau taip nieko ir neišgirdome. Dabartiniai valdantieji Lietuvos žmonėms turi labai aiškiai pasakyti, kas, kaip ir iš kur bus kompensuojama, ar savivaldybės tą darys, kaip darys ir panašiai. Šiuo metu biudžete pinigų nėra, kompensacinio mechanizmo taip pat nėra. Tai turi būti sprendžiama“.
Žiniasklaidoje pasirodžiusius naujausiems partijų reitingams, G. Landsbergis pažymėjo, jog rezultatuose atsispindi labai dideli gyventojų lūkesčiai.
„Gyventojų pasitikėjimas Lietuvos valstiečių-žaliųjų partija rinkimuose buvo labai didelis, ir dabar žmonės laukia pirmųjų darbų. Kadangi didelių klaidų nevyksta, mes nematome jokio aktyvesnio veikimo, akivaizdu, kad tie lūkesčiai vis dar didėja. Ir ši situacija primena istoriją prieš ketverius metus, kai lūkesčiai buvo sukrauti į socialdemokratų kraitelę. Tuo metu Algirdas Butkevičius kūrė darbo grupes, nesprendė praktiškai nė vienos problemos, kurios Lietuvoje buvo susikaupusios, tačiau reitingai augo ir toliau“, – kalbėjo G. Landsbergis.
Apžvelgdamas visuomenėje nevienareikšmiai vertinamą LVŽS pirmininko idėją dėl tautinių kostiumų vaikams, G. Landsbergis pažymėjo, jog tokios iniciatyvos jam atrodo nerimtos.
„Kviesčiau kolegas susitelkti rimtesniems darbams, nei kostiumų dizainas. Lietuvoje tikrai apstu problemų, lūkesčiai rinkėjų tikrai dideli. Susiimkim kolegos, tvarkykim švietimo situaciją, ieškokim naujų investuotojų – imkimės darbų. Ar dabar mėgausimės rampų šviesa ir kalbėsim apie tautinius drabužius? Idėja tikrai graži, tiesiog man tai nerimta“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!