- Reklama -

Gabrielis Landsbergis. KK nuotr.

Šeštadienį Vilniuje prasidėjusiame Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Tarybos posėdyje partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, apžvelgdamas politinę padėtį valstybėje, pažymėjo, kad Lietuva nebegali sau leisti iššvaistyti dar ketverių metų, kaip tai įvyko dabar, kai daugelyje sričių išryškėjo nesprendžiamos struktūrinės problemos.

„Man aišku viena – Lietuva nebegali sau leisti dar ketverių letargo metų. Jau šiandien uždirbame mažiausiai iš Baltijos valstybių, jau šiandien mūsų pensijos mažiausios Baltijos regione. Jeigu Lietuva leistų sau dar ketverius prarastus metus, Lietuvoje nuo alkoholizmo mirtų ir nusižudytų bemaž aštuoni tūkstančiai žmonių – tiek, kiek žuvo nuo rusų kulkų ir bombų Ukrainoje. Vien per pastaruosius trejus metus emigravo daugiau žmonių, nei gyvena tokiame mieste kaip Marijampolė. Tik Lietuva nekariauja“, – teigė G. Landsbergis.

G. Landsbergis pažymėjo, jog Lietuvoje turi išaušti naujas rytas. Atsakingos, kryptingos, vakarietiškus pokyčius žadančios politikos rytas.

„Mes turime aiškų planą, kaip pakeisti susiklosčiusią politinę padėtį Lietuvoje ir kaip išspręsti įsisenėjusias problemas. Pirmiausia – tai teisinga ir skaidri Lietuva. Turime sau kelti aukščiausius skaidrumo reikalavimus. Tik tokiu būdu galime tikėtis visuomenės tikėjimo ir pasitikėjimo. Antra, mes turime aiškų planą kaip atgaivinti Lietuvos ekonomiką. Kaip užtikrinti, kad daugiau lietuvių turėtų darbo ir padorius atlyginimus. Žinome, kaip užtikrinti, kad pensijos tikrai augtų, ne tik prieš rinkimus. Tai galima pasiekt nebebarstant pinigų, o sutelkiant valstybės pastangas ten, kur pokytis būtų ryškiausias“, – kalbėjo G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis taip pat akcentavo pokyčius švietimo sistemoje, kuri jau bene dvidešimt metų neišgyveno jokių reikšmingų pokyčių, ir pateikė naujus šeimos politikos pasiūlymus.

„Mes žinome kaip užtikrinti geriausią išsilavinimą visiems Lietuvos vaikams. Milžiniški skirtumai, lemiantys skirtingus pasiekimus yra lemiami mokytojų ir priemonių, kurios kliūna mokykloms. Geri mokytojai, geros mokyklos užtikrins, kad visi Lietuvos vaikai gaus geriausią įmanomą išsilavinimą Lietuvoje. Pasiūlysime realią pagalbą šeimoms. Nustoję kariauti ideologinius karus, pasiūlysime tai, kas šeimų gyvenimą gali padaryti lengvesnį, ir paskatins turėti daugiau vaikų“, – teigė G. Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!