- Reklama -

Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, europarlamentaras Gabrielius Landsbergis ragina premjerą Algirdą Butkevičių viešai ir išsamiai atskleisti žento įmonės įsigijimo aplinkybes, nes iki šiol pateikti premjero atsakymai tik sustiprino įtarimus dėl neskaidrumo.

„Premjero A.Butkevičiaus reakcija į žiniasklaidos atskleistą informaciją apie jo žento įmonės veiklą bei premjero ir jo konsultantės nedeklaruotus interesus tik sustiprino abejones dėl galimo piktnaudžiavimo ir įtarimus dėl įmonės akcijų įsigijimo aplinkybių. Todėl kviesime premjerą Seime pateikti išsamius ir konkrečius atsakymus į iki šiol neatsakytus ir naujai iškilusius klausimus“, – teigia G.Landsbergis.

„Vienas svarbiausių iki šiol neatsakytų klausimų – už kokią kainą premjero žentas įsigijo 50 proc. įmonės, kurios sąskaitose pirkimo metu galimai buvo apie pusę milijono litų? Ar premjero žentas apskritai mokėjo įmonės įsigijimo metu? Ar tai nebuvo apsimestinis fiktyvus sandoris, siekiant mainais užsitikrinti politinę protekciją?“ – klausia G.Landsbergis.

Pasak jo, premjeras A.Butkevičius vakar taip pat įvardijo, kad jį konsultuoja dvi advokatų kontoros.

„Kokios tai advokatų kontoros ir už kokias lėšas bei kieno yra apmokama už jų konsultacijas?“ – klausia G.Landsbergis.

Vakar TS-LKD frakcijos Seime narė Agnė Bilotaitė taip pat kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Viešųjų pirkimų tarnybas, prašydama ištirti žiniasklaidoje paskelbtas įtartinas viešųjų pirkimų konkursų aplinkybes.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!