- Reklama -

s G.Steponavičius. KK nuotr.

Dabartinės sudėties Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra neįgali spręsti etikos klausimus, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Tai parodė šiandien komisijos posėdyje priimti sprendimai nagrinėjant klausimus dėl galimai grubių balsavimo procedūros pažeidimų Seime priimant Medžioklės įstatymo pataisas ir Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Eugenijaus Gentvilo inicijuoto kreipimosi dėl Seimo narės N. Venckienės dingimo.

„Jeigu dar sugebama užkirsti kelią akivaizdiems įstatymų ir procedūrų pažeidimams, tai, kalbant apie etiką, komisija tampa vis labiau neįgali. Turėdami ryškią daugumą komisijoje, valdantieji vadovaujasi principu „neliesk savų“, tokiomis aplinkybėmis principingi ir etiški sprendimai yra neįmanomi“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas G. Steponavičius.

Liberalų sąjūdžio frakcija praėjusią savaitę kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl to, kad balsuojant dėl Medžioklės įstatymo pataisų socialdemokratas Bronius Bradauskas, einantis Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pareigas, nepaisant interesų konflikto grėsmės nenusišalino nuo balsavimo ir taip galimai pažeidė Seimo statuto nuostatas bei nevykdė ankstesnių Etikos ir procedūrų komisijos rekomendacijų.

Į komisiją taip pat kreiptasi su prašymu ištirti, ar nebuvo pažeista balsavimo Seimo posėdyje procedūra ir balsavimo vienasmeniškumas, kai Seimo posėdžių salėje nesant frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nario, aplinkos ministro Valentino Mazuronio, balsavimo sistema užfiksavo, kad Seimo narys balsuodamas susilaikė.

Šiandien vykusiame posėdyje Seimo Etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą, kuriuo nutarė siūlyti Seimui perbalsuoti dėl Medžioklės įstatymo pataisų. Tačiau Seimo narių B. Bradausko ir V. Mazuronio veiksmus komisija įvertinti atsisakė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!