- Reklama -
Naglis Puteikis. KK nuotr.
Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą dėl Naglio Puteikio teisinės neliečiamybės panaikinimo. KK nuotr.

 

Šiandien, gegužės 11 d., Lietuvos Respublikos Seimui išsiųstas generalinio prokuroro  Evaldo Pašilio pasirašytas prašymas leisti patraukti Seimo narį Naglį Puteikį baudžiamojon atsakomybėn privataus kaltinimo byloje. Šį kreipimąsi generalinis prokuroras pateikė vykdydamas Vilniaus apygardos teismo prašymą.

Šio kreipimosi būtinybė iškilo po to, kai 2016 m. balandžio 18 d. Vilniaus apygardos teismas priėmė nutartį, kurioje nurodoma, kad minėtame teisme privataus kaltinimo tvarka buvo gautas pareiškėjos K. S. skundas, kuriuo prašoma Seimo narį N. Puteikį pripažinti kaltu dėl šmeižimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalis) ir skirti jam įstatyme numatytą bausmę bei priteisti iš jo padarytą neturtinę žalą.

Kadangi Vilniaus apygardos teisme įvykusio taikinamojo posėdžio metu suinteresuoti asmenys nesusitaikė, teismas nutarė skundą nagrinėti teisiamajame posėdyje.

Pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 2 d. atsako tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje. Už šio nusikaltimo padarymą numatytos alternatyvios bausmės – bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar suvaržyta jo laisvė.

Kadangi N. Puteikis yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, be Seimo sutikimo to padaryti nėra galimybių. Visais atvejais dėl Seimo nario patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, jo laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras, kas ir yra atlikta šiuo atveju.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!