- Reklama -

Ilgametis buvęs Ignalinos meras Bronis Ropė. KK nuotr.

„Malonu girdėti ir matyti, kad mūsų pradėti darbai šiandien turi apčiuopiamą ir realią pabaigą. Tai didžiulis mūsų visų pastangų pasiekimas“, – Ignalinos rajono savivaldybėje minint visuomeninių pastatų renovacijos pabaigtuves sakė buvęs ilgametis šio rajono meras, Europos parlamento narys Bronis Ropė.

Jis sakė puikiai atsimenąs ir šių darbų pradžią, kai savivaldybės salėje tekdavo pasėdėti ir su paltais. „Tai – konkretus pavyzdys, kai bendrai dirbant, ieškant, galima surasti sprendimus nepertraukiamai darbų eigai, siekiant užsibrėžtų tikslų“, – darbų tęstinumu džiaugėsi buvęs ilgametis šio rajono vadovas.

Ignalina – pirmoji savivaldybė, kuri užbaigė labai svarbų investicinės renovacijos programos etapą.

„Reikia pastebėti, kad visuomenė gauna nemokamų paslaugų paketą iš viso visuomeninio paslaugų sektoriaus, turi reikiamą kokybę ir reikiamą komfortą. Visa ši visuma duoda galimybę tvirtinti, kad respublikoje esame pirmi ir galime didžiuotis pasiektais rezultatais“, – teigė B.Ropė.

Jis atmeta bet kokius priekaištus, esą Ignalinai buvo lengva, „kai kažkas dalino pinigus“.

„Dar ir šiandien pasigirsta įvairių priekaištų, kad mums buvo lengva, kai kažkas dalino pinigus. Aiškiai turime pasakyti savo oponentams:, niekas tų pinigų šiaip sau nedalijo, o tik nuoseklus darbas ruošiant rajono vystymo strategijas, projektus, teikiant paraiškas įvairiems finansiniams fondams, įrodinėjant ekonominį pasvertą naudingumą – kad parengtas projektas yra tinkamas finansavimui, padėjo pasiekti tokių rezultatų. Zarasai, Visaginas ir Ignalina turėjo savo laiku vienodas startines galimybes, bet gautus išteklius įsisavino šiek tiek skirtingai, sudėliodami savivaldybių vystymosi prioritetus“, – pastebėjo europarlamentaras.

„Man malonu suvokti, kad vietiniai žmonės ir politikai gerai suvokia darbų esmę, dėl to šiandien turime tokį rezultatą. Žinoma, linkiu visiems prie pasiektų rezultatinių laurų neužmigti“, – vietos politikams sakė B.Ropė.

Jis prisiminė 1998 metus, kada, pridavinėjant naujai sutvarkytą Ignalinos katilinę, vienas iš komisijos narių taip pat palinkėjo nesustoti ties pasiekimais, teigdamas, kad tai – nedidelis darbas, kad dar laukia trasų ir namų renovacija.

„Šiandien, turint tokį rezultatą, suvokiame, kad tai – pirmo būtinumo darbai ir juos vainikuoja pabaigtuvės.

Energinis efektyvumas, galime drąsiai teigti, maksimaliai sutvarkytas. Manau, savivaldybės administracija gerai pasvers priimdama sprendimus sekantiems žingsniams, suprasdama, kad kai kuriems objektams reikalingos investicijos sutvarkyti ir iš vidaus“, – kalbėjo B.Ropė.

Pasak jo, energetinių resursų Ignalinoje yra pakankamai, juos tinkamai panaudojus, galima artimiausiu metu planuoti statyti energetinius katilus, kurie gamintų ne tik šilumą, bet ir elektros energiją, nepamirštant, kad šiame technologiniame procese galima ir kokybiška dujų gamyba. „Tai pilnas gamybinis ciklas su maksimaliu ekonominiu naudingumu. Tai nėra didžiulės investicijos, kurių savivaldybė nesugebėtų įgyvendinti. Tokių pavyzdžių yra pas mūsų kaimynų Lenkijoje ar Vokietijoje.

Tad norėdamas palinkėti sėkmės tolesniuose darbuose, noriu padėkoti visai savivaldybės administracijos komandai už darnų darbą, kuriuo galime didžiuotis“, – vienos iš didžiųjų pabaigtuvių proga sakė Europos parlamento narys Bronis Ropė.

Rimas Špėlis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!