- Reklama -
Laisvės premiją siūloma skirti disidentei sesei Nijolei Sadūnaitei. KK nuotr.
“Svarbiausia gyvenime – išlaisvinti širdį ir protą nuo baimės, nes nuolaidžiauti blogiui yra didelis nusikaltimas”, – taip 1975 m. sovietiniame teisme savo baigiamąją kalbą baigė sesė Nijolė Sadūnaitė, tuomet nuteista už Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos platinimą. Disidentės pareiškimas – teisti pagal BK 100 str. buvusį prokurorą A.Paulauską  už LKBK persekiojimą – iki šiol dulka prokuratūros stalčiuose. KK nuotr.

Šiandien 52 Lietuvos Respublikos Seimo nariai pasirašė po kreipimusi į Laisvės premijų komisiją, kuriuo, atsižvelgdami į nuopelnus ir ilgametę kovą už Lietuvos laisvę, pasiūlė Laisvės premiją skirti disidentei Nijolei Sadūnaitei.

Kreipimesi pabrėžiama, kad N. Sadūnaitė ne kartą buvo suimta ir tardoma KGB, bet ir toliau veikė Lietuvos labui, neišsižadėjo savo pažiūrų, vertybių ir nuosekliai kovojo prieš sovietinę santvarką. Taip pat primenama, kad nuo 1988 m. N. Sadūnaitė yra Helsinkio grupės narė, 1990 m. Los Andžele Respublikonų partijos buvo apdovanota medaliu už ilgametę kovą už žmogaus teises, 2009 m. JAV lietuvių bendruomenė  jai skyrė Laisvės premiją.

Po kreipimosi tekstu pasirašė šie Seimo nariai: Aurelijus Veryga, Gediminas Vasiliauskas, Algimantas Dumbrava, Mindaugas Puidokas, Juozas Imbrasas, Dainius Kepenis, Rimas Andrikis, Linas Balsys, Vytautas Bakas, Rūta Miliūtė, Povilas Urbšys, Virginija Vingrienė, Agnė Širinskienė, Paulius Saudargas, Greta Kildišienė, Aurimas Gaidžiūnas, Arvydas Nekrošius, Egidijus Vareikis, Dainius Gaižauskas, Kazys Starkevičius, Aušrinė Norkienė, Lauras Stacevičius, Algimantas Kirkutis, Petras Gražulis, Artūras Skardžius, Naglis Puteikis, Valentinas Bukauskas, Julius Sabatauskas, Antanas Vinkus, Rasa Budbergytė, Algirdas Sysas, Andrius Palionis, Algimantas Salamakinas, Algirdas Butkevičius, Irena Šiaulienė, Kęstutis Mažeika, Justas Džiugelis, Juozas Varžgalys, Audrys Šimas, Kęstutis Bacvinka, Kęstutis Pūkas, Remigijus Žemaitaitis, Raimundas Martinėlis, Aušra Papirtienė, Aušra Maldeikienė, Kęstutis Bartkevičius, Mantas Adomėnas, Arūnas Gumuliauskas, Levutė Staniuvienė, Vida Ačienė, Guoda Burokienė, Laurynas Kasčiūnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!