- Reklama -

 

Geriausia gynyba – puolimas. Tokios taktikos laikosi valdantieji, įteisinę antikonstitucinę nuostatą – leisti Vyriausybei perimti iš žmonių žemę poligonų statymui.

„Lietuva turi žinoti tuos, kas visomis išgalėmis priešinasi šalies saugumo stiprinimui! Balsavome dėl įstatymo, kuris įgalins esamų poligonų plėtrą ir naujų atsiradimą. „Prieš“ balsavo V. Ąžuolas ir M. Puidokas. „Susilaikė“, bet tai tolygu balsavimui „prieš“ – Mišrios grupės rėksniai – R. Žemaitaitis, A. Širinskienė, A. Skardžius, A. Gedvilas; karbauskiniai – D. Kepenis, D. Gaižauskas, J. Važgalys, L. Girskienė; skvernelininkai – K. Mažeika, D. Griškevičius, L. Nagienė, Z. Streikus. Tomaševskio pasekėjas Č. Olševski balsuoti „prieš“ nedrįso, tai visai nespaudė mygtuko ir taip sugudravo. Ir liko ištikimas prorusiškoms vertybėms, ir Lenkijos lenkai negalės jam pagrūmoti.

Tai yra Lietuvos saugumui itin svarbus sprendimas, kuris atvers galimybę ateiti Vokietijos brigadai, kurti Lietuvos diviziją. Tiems tikslams reikia kareivinių ir poligonų. O šie išvardinti asmenys ir savo balsavimais, ir pasisakymais, ir inicijuotomis įstatymo pataisomis, ir demagoginiais išvedžiojimais bandė tam aktyviai priešintis. Eilinį kartą nukrito kaukės ir pamatėme tikruosius jų veidus.

Galime konstatuoti, kad Seime tokių asmenų yra bent 10 proc.”, – savo paskyroje feisbuke parašė Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis.

„Negaliu nereaguoti į viešus garbingo amžiaus Seimo nario, konservatoriaus Kęstučio Masiulio kaltinimus.

Šiandien Seimas balsavo dėl privačios žemės paėmimo karinės infrastruktūros projektams vystyti. Atrodo viskas gerai. Reikia tai reikia parduoti Valstybei savo turtą dėl šalies saugumo. Bet šįkart aš negalėjau balsuoti „UŽ“, nors visada palaikau visus projektus, susijusius su krašto apsauga. Privalau, nes be to, kad nuoširdžiai myliu Lietuvą, dar esu ir Lietuvos šaulių sąjungos narė. Savo vaikus mokau patriotiškumo. Žinau, kad trūksta poligonų ir pan. Būtina spręsti problemą, bet ne tokiais būdais.

Negalėjau lengva ranka pažeisti Konstitucijos, kuri gina privačią žmogaus nuosavybę. Svarbiausiame šalies dokumente aiškiai parašyta, kad nuosavybė yra NELIEČIAMA. Taškas. Jokių išlygų.

Įstatymo projekte, kurio šiandien nepalaikiau, nustatoma, kad nebe Seimas, kaip buvo iki šiol, o Vyriausybė nuspręs kur, kiek, kieno, už kokią kaina žemę paimti kariniams poligonams įrengti, plėsti. Be diskusijų su savininku, kaip buvo iki šiol. Pasakys, kad paima 10 ha už 1 tūkstantį eurų ir derybų nebus…

Man taip netinka. Skaitau Konstitucijos 23 straipsnį.

Nors dabartiniame geopolitiniame kontekste Krašto apsaugos ministro pateiktas įstatymų paketas neabejotinai svarbus, negalėjau pritarti Seimo, kaip tautos atstovybės, eliminavimui iš sprendimų, dėl Valstybei svarbių projektų, priėmimo bei privačios žemės paėmimo visuomenės poreikiams, nesiderant dėl sąlygų su turto savininku.

Dabar konservatorių vėl esu pravardžiuojama „vatnike“, „karbauskine“ kaip ir tada, kai Šurajevo Neliečiamojo paklausiau dėl paramos fondo ataskaitų“, – feisbuke atsikirto Seimo narė „valstietė“ Ligita Girskienė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!