- Reklama -
A.Paleckį remia ne tik senieji partiečiai socialdemokratai, bet ir nepartiniai socialdemokratai, partiją palikę A.Brazausko valdymo laikais

Iš Socialdemokratų partijos pašalintas prieš oligarchų įsigalėjimą Lietuvoje kovojęs Vilniaus vicemeras Algirdas Paleckis, KK šaltinių teigimu, gali įkurti dar vieną socialdemokratų partiją. Į ją, šaltinių duomenimis, rengiasi pereiti didžioji dalis Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus narių, nemažai senųjų socialdemokratų bei sugrįžti kiek anksčiau iš Socialdemokratų partijos pasitraukę dėl A.Brazausko vykdytos antisocialdemokratinės politikos buvę socdemai.

Redakcijos duomenimis, naujos socialdemokratų partijos atsiradimą gali finansuoti koncernas “MG Baltic”. Mat dar praėjusių metais KK šaltiniai iš “MG Baltic” koncerno prezidento Dariaus Mockaus aplinkos “Karštam komentarui” teigė, jog “socdemų partija skils į dvi – Algirdas Paleckis įkurs naują, modernią, tikrai socialdemokratinę partiją”.

Šis “Karšto komentaro” pokalbis su “MG Baltic” atstovu įvyko iš karto po to, kai Seime vykstant VSD skandalui, tuometinis Seimo narys Algirdas Paleckis buvo užfiksuotas susitikime su “MG Baltic” prezidentu Dariumi Mockumi. Kaip tik tomis dienomis butelį “Žalios devynerios” iš D.Mockaus dovanų gavo ir A.Pocių iš VSD vadovų aktyviai vertęs Konservatorių partijos pirmininkas Andrius Kubilius.

Tuomet buvo spėliojama, kad už viso šito parlamentinio VSD tyrimo gali stovėti “MG Baltic”, kadangi nusimatė Rytų Skirstomųjų Tinklų privatizacija, o Darius Mockus ketino joje dalyvauti. Tačiau tam galėjo sutrukdyti VSD pažyma.

Rudenį, kaip žinia, Darius Mockus buvo užfiksuotas susitikime su premjeru Gediminu Kirkilu viename bute Vilniaus centre. Susitikimas vyko nuo 22 val. vakaro iki paryčių.

Tuo metu Vyriausybėje jau buvo prasidėjusios kalbos dėl galimybės statyti naują atominę elektrinę.

Tačiau Vyriausybė nacionaliniu investuotoju naujos atominės elektrinės statybos projekte be jokio konkurso pasirinko “Vilniaus prekybos” bendrovę. Tokiu būdu Darius Mockus liko “už borto”.

Todėl naujos socialdemokratų partijos įkūrimas ir senosios sužlugdymas galėtų būti saldus kerštas Gediminui Kirkilui už išdavystę. O Algirdas Paleckis taip pat turi stimulą kurti naują partiją ir parodyti seniems nomeklatūriniams komunistams, ką šitas “neapsiplunksnavęs viščiukas” gali.

2008-01-16

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!