- Reklama -
Rolandas Paksas . KK nuotr.
Rolandas Paksas . KK nuotr.

„Praėjusią savaitę skelbta, kad europarlamentaras, priesaiką sulaužęs buvęs Lietuvos Prezidentas susitiko su Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir Rusijos Federacijos Tarybos pirmininke Valentina Matvijenko. Tuo susitikimu R.Paksas pasitarnavo minėtiems Rusijos vadovams sukurdamas aplinkybes jiems reikalingai propagandai skelbti. Lieka atviras klausimas, ar R.Paksas buvo paprašytas atlikti tokį veiksmą, ar pats jį inicijavo turėdamas priešrinkiminių pragmatinių interesų“, – savo paskyroje feisbuke svarsto Seimo narys Jurgis Razma.

Jurgis Razma. KK nuotr.
Jeigu atsakymas – paskutinis variantas, tai, J.Razmos nuomone, tie priešrinkiminiai pragmatiniai interesai yra labai aiškūs: „pamėginti prie savo asmens mobilizuoti prorusiško elektorato likučius (pretendentų į tą elektoratą gali būti ne vienas) ir su įkurtu komitetu vėl mėginti prasibrauti į Europos parlamentą“.
Tokį R.Pakso ketinimą, pasak J.Razmos, patvirtina ir jo paskelbta žinia apie neva įvykusį ir neplanuotą susitikimą su pačiu V.Putinu: „Tarsi norima paryškinti: „Štai būtent aš – Rolandas Paksas Rusijoje esu reikšmingiausiai traktuojamas, kur ten iki manęs V.Tomaševskiui ar kokiems nors Rusų aljanso veikėjams“.
„Į klausimą, kodėl būtent Paksui aukščiausios Rusijos politinės struktūros suteikia tokį reikšmingumą, matyt, būtų galima atsakyti: „už viso gyvenimo ir buvimo politikoje nuopelnus“. Tiksliau tuos dalykus galėtų išsiaiškinti Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, į uždarą posėdį pasikvietęs VSD vadovą“, – mano Seimo narys J.Razma.
Jis taip pat pastebėjo, kad po buvusio R.Pakso susitikimo su V.Putinu Rusijoje apie tai – jokio atgarsio.
„Tai reiškia, kad arba to susitikimo nebuvo, arba Putino aplinka puikiai suvokia, kad skelbti apie su politikos užribyje esančiais veikėjais būtų „žemas lygis“, – mano konservatorius.
„Save gerbiantys Lietuvos politikai po šio mūsų valstybės interesams priešingo prorusiško R.Pakso veiksmo turėtų atsisakyti su juo bet kokių kontaktų ir galutinai patalpinti jį politikos užribyje“, – feisbuke parašė J.Razma.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!