- Reklama -
Seimo Darbo frakcijos seniūnas K.Daukšys. KK nuotr.
Seimo Darbo frakcijos seniūnas K.Daukšys. KK nuotr.

Liberalo Šarūno Gustainio įregistruota įstatymo pataisa siūloma apmokestinti visus paliekamus arbatpinigius. Darbo partija tokiam liberalų siūlymui išreiškia nepritarimą. Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio, sveiku protu nesuvokiama, kad liberalai, užuot sprendę rimtas problemas, nori apmokestinti padavėjus, taksistus ir kirpėjas. Apie arbatpinigių apmokestinimą būtų galima kalbėti tik kai visos kitos Lietuvos problemos bus išspręstos.

„Pirmiausia turime galvoti, kaip padidinti žmonių pajamas, sumažinti mokesčius ir iš šešėlio ištraukti kuo daugiau pinigų. Apmokestinti arbatpinigiai tikrai smarkiai nepapildys mūsų valstybės biudžeto, tačiau paliks daug nelaimingų darbuotojų. Kodėl iš mažai gaunančių norima atimti viską, ką jie sąžiningai užsidirba? Arbatpinigiai – gyventojų padėka ir dovana darbuotojui už gerą aptarnavimą. Juos apmokestinus, bus sumenkinta darbuotojų motyvacija stengtis“, – sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Pasak politiko, maitinimo įstaigose dirbantys žmonės tikrai negali pasigirti dideliais atlyginimais. Šiuo liberalų siūlymu iš kavinių darbuotojų norima atimti galimybę užsidirbti bent šiek tiek daugiau.

„Juk kavinėse dažniausiai dirba jauni žmonės, kurių pajamos yra mažos. Toks sprendimas ne tik sumenkintų žmonių norą gerai dirbti ir klientą aptarnauti kuo geriau, tačiau ir sumažintų norinčių dirbti tokį darbą“, – sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!