- Reklama -
Seimo narė Jadvyga Zinkevičiūtė

J. Zinkevičiūtė: „Vilniaus miesto savivaldybė pamiršo, kad Naujoje Vilnioje, Pavilnyje ir Naujininkuose gyvena Lietuvos Respublikos piliečiai“

Kovo 6 d., ketvirtadienį, Naujosios Vilnios-Naujininkų apygardoje išrinkta Darbo partijos frakcijos narė, Jadvyga Zinkevičiūtė, atsižvelgusi į daugkartinius gyventojų prašymus, organizavo Naujosios Vilnios, Pavilnio ir Naujininkų gyventojų susitikimą su Vilniaus savivaldybės ir Susisiekimo ministerijos atstovais. Vilniaus miesto meras, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Juozas Imbrasas, nors ir buvo kviestas, į susitikimą neatvyko. Susitikime taip pat dalyvavo Seimo kontrolierės Virginijos Pilipavičienės padėjėja Dalia Masalskienė.

„Naujosios Vilnios, Pavilnio ir Naujininkų gyventojai pavargo nuo beprasmių susirašinėjimų su savivaldybės biurokratais. Žmonės po 7 metus siunčia laiškus savivaldybei, bet atsakymas tas pats. O gyventojai nori žinoti ar bus sprendžiamos gatvių remonto, apšvietimo, transporto problemos, ar jie yra palikti likimo valiai. Todėl ir sukviečiau visus į vieną vietą“, — sakė Seimo narė.

„Pavilnys yra unikali vieta, vienas seniausių Vilniaus rajonų, šiemet jis švęs 100 metų jubiliejų, mes turime vienintelę visame Vilniuje medinę bažnyčią. Atrodytų, kad šis rajonas turėtų būti sutvarkytas gerai, bet dėl apgailėtinos kelių būklės be specialaus apavo aš negaliu eiti į darbą, nes sugadinčiau batus, o prie autobusų stoties turiu persiauti. Mes neturime nei lietaus, nei paprastos kanalizacijos, taip pat ir šaligatvių, o ten, kur pravažiuoja transportas, pėstieji eiti negali. Nepaisant to, kad ne vieną kartą informavome apie tai Vilniaus miesto savivaldybę iki šiol nieko nepadaryta. Sunku įsivaizduoti, kad tai 21 amžius Vilniaus miestas“, — kalbėjo Pavilnio gyventoja, Vilniaus universiteto darbuotoja Vida Bendikienė.

„Daug kartų pranešėme Vilniaus savivaldybei, kad gyventojai sutiktų sumokėti pusę sumos už Salininkų gyvenvietės Užusienio gatvės sutvarkymą, bet gautas atsakymas, švelniai tariant, nustebino: pasirodo nėra galimybės paruošti gatvės rekonstrukcijos projekto. Todėl siūlome savivaldybės klerkams žiemą apsilankyti ten su pačiūžom, vasarą — patikrinti savo automobilių techninę būklę ir pabandyti pravažiuoti tuo keliu, o rudenį ir pavasarį mūsų keliai gali konkuruoti su Druskininkų purvo voniomis“, — Salininkų rajono kelių būklę apibūdino Užusienio gyventoja Stanislava Zablocka.

„Dabartinė Vilniaus valdžia deklaruoja, kad daugiausia dėmesio skiria miesto pakraščiams. Tikrai, Tarandėje ir Bendorėliuose, t.y. ten kur gyvena pasiturintys žmonės, problemų nėra, bet Pavilnys, Naujoji Vilnia ir Naujininkai jiems nerūpi. Miestiečiai nemato, kaip savivaldybė tvarko šiuos rajonus, o juk jie irgi moka mokesčius. Dauguma šių rajonų gyventojų nėra verslininkai, jie gauna mažas pajamas ir tvarkosi kaip įmanydami, visiškai nesulaukdami valdžios dėmesio. Nesuprantama, kodėl šios gyvenvietės tapo visiškai izoliuotos nuo Vilniaus miesto. Gyventojai nori žinoti kur ir pagal kokius principus skirstomi Vilniaus miesto biudžeto pinigai, kaip nustatyti savivaldybės prioritetai, tačiau savivaldybė šią informaciją slepia. Šiandien irgi neišgirdome konkrečių atsakymų, tačiau viliamės, kad savivaldybės atstovai bent atkreips dėmesį į išsakytas problemas“, — sakė J. Zinkevičiūtė.

Pasak Seimo narės, šis susitikimas nebuvo paskutinis. Ji ruošiasi prašyti Seimo kontrolierių atsakyti, kaip Savivaldybė turi atsiskaityti už nepadarytus darbus.

2008-03-08

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!