- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Klaipėdos gyventojus su garbinga miesto 760 metų sukaktimi. Prezidentūros nuotr.
Prezidentė su Klaipėdos jubiliejaus minėjimo dalyviais. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Klaipėdos gyventojus su garbinga miesto 760 metų sukaktimi.

Šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuvos jūrinės valstybės simbolis – Klaipėda ir jos kraštas – yra strateginis regionas visos šalies ekonomikai. Per Klaipėdos uostą eina magistraliniai krovinių tranzito keliai į Kazachstaną, Kiniją, Juodosios jūros regioną. Miestas tapo svarbiu Baltijos jūros regiono prekybos, transporto ir krovinių tranzito „mazgu”. Klaipėda taip pat pagrįstai gali didžiuotis savo gausia, kūrybinga ir inovatyvia kultūrine bei akademine bendruomene.

„Nuo medinės pilies prasidėjęs miestas tapo šalies ekonominį ir kultūrinį gyvenimą įkvepiančia galia. Klaipėdos uostui tenka svarbus vaidmuo stiprinant energetinį savarankiškumą ir prekybinius ryšius su pasauliu. Jūrinės pramonės ir energetikos plėtra suteiks daug ekonominių ir socialinių pranašumų tiek šaliai, tiek Klaipėdos krašto gyventojams”, – teigė Prezidentė.

Valstybės vadovės teigimu, šiandien Klaipėdai tenka ir didelė atsakomybė įgyvendinti suskystintų dujų terminalo projektą. Pasak Prezidentės, sėkmingai ir efektyviai funkcionuojantis terminalas yra strateginis žingsnis kuriant regioninę dujų rinką ir užtikrinant konkurenciją.

„Linkiu Klaipėdai visada gyventi atkaklumo ir laisvės dvasia su vėju, jūra ir žmonėmis, paliekančiais įsimintinus ir prasmingus darbus miesto ir visos Lietuvos gyvenime”, – klaipėdiečiams linkėjo Prezidentė.

Su Klaipėdos meru šalies vadovė taip pat aptarė aktualius miesto klausimus, domėjosi ekonominėmis ir socialinėmis problemomis, pilies muziejaus rekonstrukcijos galimybėmis. Prezidentė pažymėjo, jog gerai sutvarkytas ir prižiūrimas istorinis paveldas galėtų tapti vienu iš kultūros bei turizmo traukos centrų, atnešti ekonominės naudos ir praturtinti miestą kultūros renginiais.

Prezidentė taip pat apžiūrės Klaipėdos pilies bei jūrų muziejus ir Smiltynėje prie paminko „Albatrosas” dalyvaus jūreivių pagerbimo ceremonijoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!