- Reklama -
A.Zuokas - gudrus kaip velnias

Tuo metu, kol Artūras Paulauskas su Andriumi Kubiliumi pjaunasi dėl įtakos Valstybės saugumo departamente, Vilniaus meras Artūras Zuokas startuoja rinkimų į Vilniaus savivaldybės miesto tarybą kampanijoje. Startuoja staiga, apsukriai ir – gana gudriai (mat, kaip sako lietuvių liaudies išmintis, kur du pešasi – trečias laimi): pasinaudodamas partijų rietenomis dėl įtakos Valstybės saugumo departamente ir kova dėl Arvydo Pociaus “skalpo”, Artūras Zuokas pradėjo katalikų rinkėjų medžioklę.

Nors nemažos dalies vilniečių nuomonė apie Artūrą Zuoką – daugiau negu neigiama, cinizmo ir arogancijos kupinas Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas, pravarde “Abonentas”, dėl to nosies nenuleidžia ir nutaria pasiieškoti sąjungininkų tarp tų, kurie gano rinkėjus, t.y. “Dievo aveles”. O tai yra ne kas kita, kaip parapijų vadovai: mat už ką jie per pamokslus paagituos balsuoti, už tą “Dievo avelės” balsus ir atiduos.

Vilniaus mero A.Zuoko pasiūlymas kunigams – gana gundantis: UAB “Vilniaus energija” “nurašys” parapijų skolas, susikaupusias už šildymą.

“Už praėjusį sezoną tai yra apie 100 tūkstančių litų”, – “Karštam komentarui” sakė UAB “Vilniaus energija” atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas. Pasak jo, “Vilniaus energija” prieš penkerius metus turi pasirašiusi su Vilniaus m. savivaldybe sutartį, pagal kurią savivaldybei įsipareigojo “paremti svarbias programas, spręsti svarbius vilniečiams klausimus”.

Kodėl toks UAB “Vilniaus energija” geranoriškumas – “nurašyti” parapijų skolas už šildymą – atsirado būtent dabar – prieš savivaldybių rinkimus?

“Aš jums sakiau, kad mes turime su Vilniaus savivaldybe sutartį, pagal kurią esame įsipareigoję remti svarbias programas”, – “Karštam komentarui” sakė N.Mikalajūnas.

Kodėl dabar – nepaaiškino. Kodėl ankstesniais metais parapijų skolų už šildymą “nenurašė” – nepaaiškino. O mums – aišku: mat per pastaruosius metus nebuvo jokių savivaldybių rinkimų, Vilniaus merui Artūrui Zuokui negrėsė nebūti Vilniaus meru, todėl nei Artūrui Zuokui, nei “Vilniaus energijai” parapijų skolos už šildymą visiškai nerūpėjo. Tuo tarpu vos už kelių mėnesių – nauji savivaldybių rinkimai, Artūro Zuoko reitingai – ne tokie, kokie atrodo pagal “sociologinių tyrimų” duomenis, todėl katalikų kunigų palaikymas šiandien reikalingas kaip niekad anksčiau. Juoba kad ir daugelis vilniečių jo kitaip, kaip “Abonentu” arba “Vagių vagim”, ir nepravardžiuoja…

“Ar “Vilniaus energija” skolas parapijoms už šildymą sumanė “nurašyti” todėl, kad kunigai bažnyčiose iš sakyklų už Artūrą Zuoką per rinkimus agituotų?” – paklausė “Karštas komentaras” UAB “Vilniaus energijos” atstovą spaudai.

“Čia nėra jokios politikos – mes tik vykdome sutartį”, – tarsi išmoktą “Tėve mūsų” “Karštam komentarui” sakė Nerijus Mikalajūnas.

Todėl supratome – ką nors daugiau UAB “Vilniaus energijos” atstovo klausinėti yra tiesiog beprasmiška: nes nors ir yra juoda, jis turi pasakyti, kad tai – balta. Antraip “Vilniaus energijoje” atstovu spaudai daugiau nebedirbtų…

O paskaitę Vilniaus m. savivaldybės pranešimą spaudai, kad Artūras Zuokas su bažnyčių vadovais dar aptarė ir bažnyčių renovacijos bei remonto darbus, supratome: šiais metais per savivaldybių rinkimus katalikų bažnyčių vadovai agituos balsuoti už “Abonentą”. O kaip tos bažnyčios kartais būna “remontuojamos”, spauda jau yra rašiusi ne vieną kartą: būna, kad bažnyčių remonto sąmatos išsipučia, o partijai “otkatas” šlamančiųjų arba rinkėjų balsų pavidalu nubyra…

Taigi kol valdantieji su opozicija Seime mušasi dėl įtakos Valstybės saugumo departamente, Artūras Zuokas, pravarde “Abonentas”, su Vilniaus parapijų kunigais pradėjo žaisti gudrų strateginį žaidimą, kuris už 100 tūkst. “nurašytos” skolos už šildymą “Abonentą” paskelbs “Šventuoju Artūru”, senojo Vilniaus vietoje įkūrusio Rubikon City…

Juk iš tiesų: artėja šv.Kalėdos – stebuklų metas!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!