„Laisvė ir Teisingumas“ prieš rinkimus ketina burtis į koaliciją su kitomis partijomis

1
108
Šeštadienį Panemunės pilyje posėdžiavusi „Laisvės ir teisingumas“ priėmė sprendimą prieš kitais metais vyksiančius rinkimus burtis į koaliciją su kitomis partijomis.
„Priėmėme sprendimą, kad koalicijos būrimas mums yra priimtinas. Sutarėme dalyvauti, jeigu partijos sutiks, telkti bendras jėgas ir ruoštis rinkimams bendroje koalicijoje“, – Eltai sakė „Laisvės ir teisingumo“ laikinasis pirmininkas Artūras Paulauskas.
Svarstoma bendradarbiauti su Darbo ir Regionų partijomis. A. Paulauskas neatmetė, kad bus tariamasi ir su Sauliaus Skvernelio partija „Vardan Lietuvos“.
„Kol kas dar nėra aišku, gal dar minėti tų partijų neverta, bet iš tikrųjų bandysime kalbėtis su tomis centro lauke veikiančiomis“, – sakė jis.
ELTA primena, kad rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras. Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 proc. balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.
Šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.
Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m.
Edgaras Savickas
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

1 KOMENTARAS

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!