- Reklama -
Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas suteikė aukštesniuosius karininko – pulkininko laipsnius penkiems Lietuvos karininkams.  KAM nuotr.
Krašto apsaugos ministras R.Karoblis ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas J.V. Žukas suteikė aukštesniuosius karininko – pulkininko laipsnius penkiems Lietuvos karininkams. KAM nuotr.

Rugsėjo 10 d. krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas suteikė aukštesniuosius karininko – pulkininko laipsnius penkiems Lietuvos karininkams.

„Didžiuojuosi matydamas, kaip stiprėja Lietuvos kariuomenė ir auga jos karininkų gretos, – sakė krašto apsaugos ministras R. Karoblis. – Aukštesnis karinis laipsnis – tai ne tik jūsų nuoseklaus darbo, pasiaukojimo ir ištikimybės įvertinimas. Tai taip pat ir didesnė atsakomybė, kurią garbingai prisiimate.“

Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. J. Žukas sveikindamas karininkus padėkojo karininkų šeimoms ir artimiesiems už supratimą bei palaikymą ir palinkėjo toliau garbingai tarnauti stiprinant Tėvynės saugumą.

Pulkininko laipsnis buvo suteiktas Karinių oro pajėgų vadui plk. Dainiui Guzui, Logistikos pajėgų vadui plk. Ramūnui Baronui, Gynybos štabo Plėtros planavimo valdybos viršininkui plk. Arūnui Dzidzevičiui, Sausumos pajėgų štabo viršininkui plk. Tomui Masaičiui ir ministro padėjėjui plk. Nerijui Stankevičiui.

Vyresniųjų karininkų skaičius Lietuvos kariuomenėje didinamas atsižvelgiant į teritorinės gynybos pajėgumų stiprinimą, taip pat siekiant toliau komplektuoti kovinius vienetus trūkstamu kariniu personalu, kurie su sąjungininkų kariais vykdys kolektyvinės gynybos operacijas. Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja 39 pulkininkai.

Lietuvos kariuomenėje nuosekliai auga krašto apsaugos sistemoje tarnaujančių profesinės karo tarnybos karių, karių savanorių, privalomosios pradinės karo tarnybos karių, kariūnų skaičius.

KAM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!