Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga steigia Krikščioniškos demokratijos ir tradicinių vertybių centrą

0
5144
- Reklama -

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) steigia Krikščioniškosios demokratijos ir tradicinių vertybių analitinį centrą. Tokį LVŽS Valdybos sprendimą Ramūnas Karbauskis pristatė partijos nariams balandžio 22 d. vykusiame susitikime Palangoje. Šis centras telks Lietuvos ir užsienio politikus, mokslininkus, teisininkus, verslininkus, jaunimo ir bendruomenių lyderius, kad būtų puoselėjamos krikščioniškos demokratijos idėjos ir saugomos tradicinės vertybės.

„Likome vienintele politine jėga Lietuvoje, be kompromisų ginančia tradicinę šeimą, lietuvių kalbą, papročius, tradicijas ir žmogaus teisę gyventi sveikai ir oriai. Mūsų steigiamas analitinis centras padės pagrįsti šias idėjas moksliškai ir teisiškai bei skleisti jas visuomenėje. Kviesime visus, kuriems rūpi Lietuvos ateitis ir kurie nepritaria pamatines valstybės ir šeimos vertybes griaunančiam liberalizmo įsigalėjimui, prisidėti prie centro veiklos“, – sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak partijos pirmininko pavaduotojo Giedriaus Surplio, steigiamas centras aiškiai pozicionuos partijos nuostatas ir vertybes. „Pasitarėme su partijos kolegomis ir nusprendėme, kad Krikščioniškosios demokratijos ir tradicinių vertybių centras“ geriausiai leis pristatyti krikščioniškojo socialinio mokymo idėjas šiuolaikiškai, akcentuojantis į savimi pasitikintį žmogų, stiprią šeimą, gyvus regionus, augančią vidurinę klasę, klestinčius verslus, Lietuvos tapatybės puoselėjimą stiprioje ES, ir planetos išsaugojimą ateities kartoms“, – sako G. Surplys.

LVŽS pirmininko pirmasis pavaduotojas Aurelijus Veryga teigia, kad panašia veikla užsiimantys centrai veikia daugelyje Europos valstybių, ir „valstiečių“ analitinis centras sieks užmegzti tvirtus tarptautinius ryšius. „Tenka konstatuoti, kad valdančioji „Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai“ savo balsavimais dėl civilinės sąjungos ir narkotikų dekriminalizavimo tikrai nebeatstovauja krikščioniškajai demokratijai. Mes norime stiprinti šią tradicinę ir vis dar perspektyvią ideologiją, su kuria sutampa daugelis LVŽS programinių nuostatų“.

Krikščioniškos demokratijos ir tradicinių vertybių centrui vadovaus LVŽS narys, politologas Dovilas Petkus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!