- Reklama -
Algirdas Butkevičius KK nuotr.
Algirdas Butkevičius KK nuotr.

Gerbiami suvažiavimo delegatai,

koalicijos partneriai,

gerbiami svečiai,

mielos bičiulės ir bičiuliai,

labai malonu visus Jus čia matyti!

Šiandien – pirmas gegužės sekmadienis, Motinos diena, mūsų tradicinė šventė, Lietuvoje švenčiama nuo 1929-tųjų. Nuoširdžiai sveikinu visas mamas. Naudodamasis proga sveikinu ir savo mamą – ačiū Jums, kad esate, kad atvedėte mus į šį gyvenimą, kad esate visa ko pradžia ir esmė! Beje, ši data itin svarbi mūsų partijai, kurios daugiau kaip pusę narių, 53 proc., sudaro moterys. Ar pasveikinote savo mamas?

Šiandien, gegužės 1-ąją, minime pirmos Lietuvoje politinės organizacijos – LSDP įkūrimo 120 metines. Jokia kita Lietuvos politinė jėga negali pasigirti tokia garbinga istorija. Būkime verti šios istorijos ir socialdemokratinių siekių, už kuriuos kovojo iškilūs mūsų valstybės Nepriklausomybės kūrėjai!

Sveikinu visus ir su Gegužės 1-ąja, Tarptautine darbo diena, svarbia data viso pasaulio socialdemokratams. Mums darbas yra viena pagrindinių vertybių ir šalies gerovės šaltinis. Dirbantis, kuriantis žmogus vertas didžiausios pagarbos ir palaikymo.

Už poros metų minėsime modernios Lietuvos valstybės statybos šimtmetį.

Mes, socialdemokratai, esame lietuviško valstybingumo tradicijos tęsėjai. Kalbėdami apie Lietuvos Nepriklausomybės ištakas neretai pamirštame, kokį svarbų vaidmenį suvaidino Lietuvos socialdemokratų partija, kurios pavadinimas turėjo pabrėžti ne tik teritorinį klasinį, bet ir valstybinį jos pobūdį.

Tai įvyko lygiai prieš 120 metų – Vilniuje 1896 metų gegužės 1 dieną dr. Andriaus Domaševičiaus bute Vilniaus ir Kauno socialdemokratinių grupių vadovų susirinkime, kuris vėliau pavadintas LSDP Pirmuoju suvažiavimu. 1905 metais Vilniaus Didžiajame Seime paeiliui pirmininkavę socialdemokratas Steponas Kairys ir dr. Jonas Basanavičius paskelbė modernios demokratinėsLietuvos valstybingumo viziją.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos 13-kos atstovų principinė nuostata – atkurti Lietuvos valstybingumą, nepriklausomą demokratinę Lietuvos Respubliką su Seimu Vilniuje – buvo įrašyta į Nepriklausomybės aktą ir tapo realybe. 1918 metais socialdemokratai, Lietuvos Taryboje būdami mažumoje, sugebėjo apginti demokratinio parlamentarizmo principus Nepriklausomybės Akto tekste.

Nuo pirmųjų Nepriklausomybės akimirkų, nuo 1990 metų kovo 11 dienos, labai sudėtingu visai Rytų Europai laiku, kai dar buvo neaišku, kaip pakryps Lietuvos likimas, tuometiniai socialdemokratai ir Lietuvos Demokratinės Darbo Partijos (LDDP) nariai save suvokė kaip europinės socialdemokratinėstradicijos dalį. Labai svarbus Lietuvos politinio gyvenimo įvykis buvo dviejų giminingų kairiųjų jėgų, LSDP ir LDDP, susijungimas, įvykęs 2001 metais. Socialdemokratija Lietuvoje tapo vienas iš pagrindinių politinių veiksnių.

LSDP suvaidino labai svarbų vaidmenį atkuriant, ir tvirtinant Lietuvos valstybingumą. Vadovaujant ir aktyviai dalyvaujant socialdemokratams Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, tapo NATO nare, įsivedė eurą, sėkmingai pirmininkavo Europos Sąjungai. Mes žengėme svarbius žingsnius, stiprindami Lietuvos energetinę nepriklausomybę ir saugumą, pradėjome derybas dėl įstojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją. Socialdemokratai aktyviai dalyvavo visų kadencijų Seimo darbe, formavo ar dalyvavo formuojant šešių LR Vyriausybių sudėtis.

1993 metais prezidento rinkimuose ilgametis socialdemokratų lyderis šviesios atminties Algirdas Brazauskas sulaukė didžiulio tautos palaikymo ir buvo išrinktas pirmuoju atkurtos Lietuvos prezidentu.

Turime šlovingą istoriją, privalome ją prisiminti ir didžiuotis. Šia proga norėčiau pagerbti ir dar kartą priminti bičiulių vardus, kurių dėka socialdemokratinės idėjos, vertybės ir vizijos tapo mūsų gyvenimo jėga. Tai – Kovo 11-osios signatarai, LSDP atkūrimo iniciatyvinės grupės nariai ir partijos vadovai.

Šviesios atminties profesorius Kazimieras Antanavičius buvo pirmasis veiklą Lietuvoje atnaujinusios LSDP lyderis, daug prisidėjęs prie socialdemokratijos idėjų sklaidos visuomenėje. Jis buvo ir mano mokytojas, didelį autoritetą turėjęs profesorius, dėstęs man dvi disciplinas tuometiniame Vilniaus inžineriniame statybos institute.

Mums labai svarbus LSDP garbės pirmininko profesoriaus Aloyzo Sakalo išmintingas, o neretai – kietas ir atviras žodis, kuris priverčia suklusti, susimąstyti apie socialdemokratinių vertybių esmę.

Europos Sąjungos komisaras Vytenis Andriukaitis, atlikęs didžiulį darbą, vienijant LSDP ir LDDP gretas, yra autoritetingas partijos ideologas, modernios socialdemokratijos formuotojas ir neišsenkamos energijos žmogus.

Po šio trumpo partijos jubiliejaus padiktuoto ekskurso į istoriją, noriu apibendrinti socialdemokratijos būklę Lietuvoje. Šiandien LSDP – didžiausia, įtakingiausia ir populiariausia šalies politinė jėga, vienijanti daugiau kaip 21 tūkst. narių, telkianti valdančiąją koaliciją ir vadovaujanti Vyriausybei.

Apie darbus, padarytus ir atliekamus, buvo neseniai kalbėta pristatant Vyriausybės ataskaitą, todėl pernelyg nesiplėsdamas paminėsiu tik keletą esminių dalykų, iliustruojančių atsakingą, į žmogaus ir valstybės gerovę orientuotą mūsų politiką.

2015-ieji buvo išskirtiniai metai Lietuvai. Įvestas euras, sėkmingai įgyvendinti strateginiai energetiniai suskystintųjų gamtinių dujų terminalo, elektros jungčių projektai. Apie daugelį dalykų galime pasakyti – rekordiniai. Būtent rekordiškai augo užsienio investicijos, atsivėrė naujos eksporto rinkos. Mūsų žemdirbiai užaugino visų laikų rekordinį grūdinį augalų derlių. Tai modernaus ūkininkavimo ženklas. Iš stagnacijos išsivadavo i pakilo Lietuvos oro uostas – šiemet keleivių pervežimas pasieks maksimalią galią, Klaipėdos jūrų uostas skaičiuoja rekordines krovinių pervežimo apimtis. Paminėjau tik kelias kryptis, kuriomis žengiant pasiektas proveržis.

Bet svarbiausia, mes sutvirtinome valstybės ekonomikos pamatą, kurio neišjudino nei išorės smūgiai, nei vidaus įtampos. Tai leido įgyvendinti socialiai orientuotą Vyriausybės programą ir kartu skatinti verslą, pritraukti investicijas. Praėjusiais metais. Kritikų iš opozicijos balsus nutildė ir racionali finansinė politika. Pernai buvo pasiektas mažiausias po Nepriklausomybės atkūrimo valdžios sektoriaus pajamų ir išlaidų deficitas, kuris sudaro minus 0,2 procento bendrojo vidaus produkto. Nors buvo prognozuota iki 1,2 procento. Tai išskirtinis laimėjimas, rodantis, jog labai atsakingai vertinome ir tvarkėme finansus, užtikrinome geresnį mokesčių administravimą.

Vienas svarbiausių laimėjimų – didėjančios gyventojų pajamos, kurias gausino naujų darbo vietų kūrimas, didėjantis žmonių užimtumas ir atlyginimų kėlimas. Pernai 150 mln. eurų buvo skirta pensijų ir mažiausias algas gaunančių kultūros, socialinės srities darbuotojų, statutinių pareigūnų darbo užmokesčio didinimui.

Mažindami socialinės atskirties atotrūkį inicijavome laipsnišką minimaliosios mėnesinės algos(MMA) didinimą. MMA nuo 2016 m. pradžios padidėjo nuo 325 eur. iki 350 eur., o minimalus valandinis atlygis – iki 2,13 eur. Valdančioje koalicijoje esame sutarę, kad 2016 metų liepos MMA padidės dar 30 Eur – iki 380 Eur.

Pajamų nelygybės problemą esame užsibrėžę spręsti per neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD). Nuo sausio 1 dienos NPD išaugo nuo 166 eurų iki 200 eurų. Kitąmet vėl ketinama jį kelti mažiau uždirbantiems, taip pat bus svarstoma įvesti neapmokestinamąjį minimumą “Sodros” įmokoms. Geriau apmokamų darbo vietų kūrimą ir tvarios socialinio draudimo sistemos klausimus padės įgyvendinti socialinis modelis, kuris šiuo metu svarstomas Seime. Nė viena Vyriausybė iki mūsų nesiryžo imtis pribrendusių permainų socialiai jautrioje srityje .

Darbo užmokesčio didėjimas – svarbus veiksnys, turėję didelį poveikį namų ūkio pajamų gausėjimui ir stabiliam vartojimo augimui. Nuo 2012 metų vidutinis darbo užmokestis pakilo 16 proc., o nedarbas sumažėjo beveik dvigubai ir priartėjo prie natūraliojo nedarbo lygio rodiklio.

Kaip buvome pažadėję, smarkiai sumažinome ir toliau mažinsime energetikos kaštus, kurie lemia mažesnes išlaidas komunaliniams mokesčiams. Per pastaruosius trejus metus elektros kaina buitiniams vartotojams sumažėjo 12,4 proc., o šilumos energijos – penktadaliu.

Seime nutarėme, kad per krizę sumažintos valstybinės pensijos ir senatvės pensijos dirbusiems pensininkams bus kompensuojamos iki 2018 metų pabaigos. Taip pat priimtas įstatymas, kuriuo bus kompensuojamos pensijos asmenims, kuriems jos buvo sumažintos dėl turėtų draudžiamųjų pajamų. Kompensuojamos sumos pradedamos mokėti nuo šių metų trečio ketvirčio. Noriu pridurti, kad pensijas ir atlyginimus galėjome padidinti dar ženkliau, jeigu mūsų Vyriausybei nereikėtų kompensuoti beveik pusės milijardo eurų, kuriuos valdantieji konservatoriai neteisėtai nusavino per krizę, karpydami žmonių pensijas ir žmonių atlyginimus.

Pradėjus taikyti naują gyvenamų namų atnaujinimo modelį, sulaukėme galingos renovacijosbangos. Per pastaruosius trejus metus atnaujinta per tūkstantį daugiabučių namų. Šiuo metu vykdoma dar maždaug tūkstančio pastatų renovacija. Sugrįžtančios paskolų lėšos bus naudojamos viešojo sektoriaus pastatų ir gatvių modernizavimui, atskirų miesto kvartalų renovacijai.

Dar viena sritis, kurioje įvyko didžiulės permainos – krašto apsauga. Per pastaruosius trejus metus daugiau kaip dvigubai – beveik 300 mln. eurų padidinome gynybos biudžetą kariuomenės modernizavimui ir komplektavimui, kovinės galios stiprinimui. Mūsų Vyriausybė konkrečiais veiksmais patvirtino, kad iškilus pavojui Lietuva bus pasirengusi gintis ir patikimai veikti kartu su kitais aljanso partneriais, sustiprindama NATO skydo gynybos jėgą.

Lietuvos ekonomikos laimėjimus atspindi ir autoritetinguose tarptautiniuose reitinguose. 2015-aisiais Lietuva sustiprino savo pozicijas Pasaulio ekonomikos forumo konkurencingumo ir „Doing business“ verslumo indeksų skalėse. Lietuva nuo 2012 metų pakilo per 9 ir 7 pozicijas. Konkurencingumo reitinge šiandien mūsų šalis užima aukščiausią iki šiol turėtą – 36 – poziciją.

Tai tik keletas nuveiktų darbų, kurie išsamiau buvo aptarti Seime pristatytoje Vyriausybės veiklos ataskaitoje. Kviečiu visus pasinaudoti šia ataskaita savo rinkimų kampanijose, informuoti žmones, ką nuveikėme. Mes galime didžiuotis pasiektais rezultatais ir darbais, kurie bus tęsiami.

……………………………………..

Mieli bičiuliai,

Pasaulis keičiasi. Socialdemokratija, saugodama ginamas vertybes ir principus, taip pat privalo keistis. Pasaulio, Europos socialdemokratai nuolat diskutuoja šiuo klausimu, ir mes galime sėkmingai įsilieti į šias diskusijas, atskleisdami ir savo patirtį.

Kitaip nei Vakarų ar Šiaurės Europos šalyse, Lietuvos visuomenė palankiai vertina socialdemokratus. Bet pas mus taip pat vyksta įvairūs procesai. Kaip rodo naujausi viešosios nuomonės tyrimai, socialdemokratų rinkėjus bando perimti ne tiek Darbo ar Tvarkos ir teisingumo partijos, o Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

LSDP yra unikali partija. Daugiau nei 3 metus vadovaudami valdančiai koalicijai mes išlaikome aukščiausiais reitingų pozicijas – esame per žingsnį priekyje. Žmonių pasitikėjimas įpareigoja mus veikti skaidriai, stiprinti jėgas ir laimėti rinkimus įtikinama persvara. Turime siekti, kad būtume naujos valdančios daugumos formuotojai, lyderiai. Šio tikslo tikrai neįgyvendinsime, jeigu toliau barstysime rinkėjų palankumo balsus.

Aš, kaip partijos vadovas prisiimu atsakomybę, vesdamas į rinkimus socialdemokratų partijos kandidatų sąrašą. Tačiau to maža. Tokią atsakomybę turi prisiimti kiekvienas, kuris turi ambicijų tapti Seimo nariu. Kuris nori, kad socialdemokratinės vertybės nugalėtų šiuo metu madingas nuostatas – pasirūpink savimi pats. Ne vieta sąraše apsprendžia mūsų indėlį į pergalę, o rinkėjų balsai. Dėl jų ir reikia kovoti. Tik tada mūsų pergalė bus įtikinama ir mes galėsime tęsti savo darbus, užuot padovanoję oponentams savo įdirbį ir pradėtus projektus.

Esame ambicinga partija ir privalome labai atsakingai rengtis rinkimams, kuriuose reikės dalyvauti kiekvienam bičiuliui. Pabrėžiu – kiekvienam. Nes tik sutelkę jėgas, kalbėdami suprantamai ir vienu balsu, pajėgsime suburti rinkėjus ir pelnyti jų paramą.

LSDP pozicija turi būti girdima bendrame rinkimų kampanijos chore. Pristatykime ją drąsiai, nuoširdžiai, energingai. Mūsų stiprybė – nuveikti darbai, jų tęstinumas. LSDP vadovaujama Vyriausybė, be gaišaties tęsė pirmtakų pradėtus strateginius darbus ir drąsiai ėmėsi tokių atsakingų projektų, kaip euro įvedimas, viso šilumos ūkio pertvarka. Mes nedalijome ir nedalinsime pigių populistinių pažadų. Nedalyvausime skaičių lenktynėse. Mes gerbiame savo rinkėjus, todėl duotas žodis turi virsti konkrečiu rezultatu ar nuveiktu darbu.

Svarbiausi rinkimų programos akcentai remiasi trimis pagrindiniais principais – laisve, solidarumu ir socialiniu teisingumu. Didėjantis švietimo, mokslo, sveikatos apsaugos ir socialinės srities finansavimas yra valstybės investicijos į žmogų ir jo gerovę. Skatindami šalies ekonomiką, naujų darbo vietų kūrimą, garantuosime nuoseklų Lietuvos žmonių pajamų augimą.

Šiandien jums pristatyta LSDP rinkimų programos BETA versija. LSDP kandidatai, aktyvas gausinstrumentą, politinės agitacijos įrankį, kuris betarpiškai bendraujant su rinkėjais, padės išgrynintipartijos poziciją, sudominti žmones, patraukti juos į savo pusę. BETA versiją bus galima rasti internete ir tiesiogiai teikti pasiūlymus, kurie atsispindės LSDP rinkimų programoje.

Svarbiausios LSDP programinės nuostatos siejamos su reemigracijos ir socialinio teisingumo (socialinės gerovės valstybės siekinio) problemomis. Mūsų rinkimų kampanijos skiriamieji ženklai –darbo ir oraus atlyginimo, aukštos kokybės ugdymo ir nemokamo mokslo garantija, stiprios valstybės, gerbiančios socialinio teisingumo principą, ir kuriančios palankią aplinką verslui, stiprinimas. Kad užtikrintume saugią senatvę, mes inicijuosime parengti ilgalaikę socialinės apsaugos strategiją ir sieksime nacionalinio partijų sutarimo šiuo klausimu. Tai būtų valstybės įsįpareigojimas prieš dabartinius ir būsimus senjorus.

Labai svarbu, kad rinkiminės programos rengime aktyviai dalyvautų mūsų skyrių bičiuliai, partiniai šakiniai komitetai. Programos turinys būtų maksimaliai priartintas prie vietos problemų, jis būtų konkretus ir aiškus. Visoje Lietuvoje sukurta socialdemokratų partijos struktūra – tai konkretūs žmonės, partijos nariai ir simpatikai, kurie gyvena šalia ir jų nuomonė yra visada svarbi.

Mūsų visų – kandidatų, aktyvo, agitatorių, skyrių, poskyrių, grupių vadovų – veiklos rezultatu turi tapti visavertė LSDP rinkiminė programa, kurią mes, kartu su rinkiminių šūkiu, paskelbsime rugpjūčio mėnesį. Tai bus pagrindinis mūsų rinkiminės kompanijos elementas.

Apibendrindamas programos esmę, noriu pabrėžti – dirbsime taip, kad suteiktume tikėjimą ateitimi ir pasitikėjimą savo jėgomis, stabilumo, saugumo ir bendrystės jausmą. Mes norime ir raginame visus Lietuvos žmones kurti savo gyvenimą savo Tėvynėje Lietuvoje – savo namuose. Tai – šalis, kurią mylime, kurioje norime gyventi, auginti vaikus ir kuria didžiuojamės. Tokios yra LSDP ambicijos.

Pradėtus darbus numatome tęsti naujojoje LSDP programoje „ Saugi, solidari ir laiminga visuomenė“. Programa – tai politinė doktrina, atspindinti mūsų vertybes ir idėjų sistemą. Naujoje programoje pateikiami į ilgalaikę perspektyvą orientuoti partijos veiklos principai, strateginiai tikslai, svarbiausi uždaviniai. Praėjusiame LSDP suvažiavime buvo priimtas sprendimas pradėti partijos atsinaujinimą, o naujoji programa – ryškiausias šio atsinaujinimo pavyzdys.

Kaip jau minėjau, Lietuvoje tampa madinga liberali nuostata, kad kiekvienas privalo pasirūpinti ir savimi, ir dar – valstybe, o jai pakanka tik „naktinio sargo“ vaidmens. Mes, socialdemokratai, esame ta partija, kuri turi pasipriešinti šiai ydingai, „tu man nesvarbus“ ideologijai ir drąsiai pasakyti – turi būti abipusis ryšys. Piliečiai turi rūpintis savo valstybe, tačiau ir šiuolaikiška valstybė privalo pasirūpinti savo piliečiais. Visų pirma per kokybiškas ir visiems prieinamas viešąsias paslaugas. Per kultūrą, švietimą, sveikatos apsaugą, socialinę rūpybą, gyvenimo saugumą.

Atsakinga valstybė turi ne kažką duoti ar reikalauti iš savo piliečių. Atsakinga valstybė yra tarsibendruomenės namai, kuriuose rūpinamasi bendruomeniškumu, vertybėmis. Būtent toks yra socialdemokratinis požiūris į valstybės, visuomenės ir individo santykį. Kaip sakė XX a. švedų socialdemokratai, valstybė turi tapti tautos namais, (Folkhemmet), užuot buvusi tik dėl geresnės vietos tarpusavyje konkuruojančių individų egzistavimo vieta.

Bendražygiai,

artėjame prie svarbiausio metų politinio įvykio – Seimo rinkimų, iki kurių liko penki mėnesiai. Ar viską padarėme, kad būtume pasirengę rinkimų batalijoms? Nepadarėme. Tokią išvadą darau, vertindamas pastaraisiais metai susiklosčiusią padėtį viešųjų ryšių lauke. Dėl to patyrėme ir praradimų. Visi esame žmonės – sunku atlaikyti viešųjų ryšių atakų bangas. Bet išėjusiemsneuždaryti keliai sugrįžti.

Nedramatizuoju padėties ir dėl aptirpusių visuomenės apklausų rezultatų. Tai vertinu kaip signalą,verčiantį susiimti. Tikrasis vertinimas bus rinkimų rezultatai. Bet man neramu dėl kartais vangios, inertiškos LSDP laikysenos, kai turime kuo pasigirti, kai reikia pristatyti Vyriausybės nuveiktus darbus ar parodyti principingą poziciją, ypač regioninėje spaudoje ar socialiniuose tinkluose.

Laikas visiems kibti į darbą. Savo gretose turime septynis ministrus, 39 Seimo narius, didelį padėjėjų korpusą, būrį viceministrų, merų. Tačiau viešosiose politikų tribūnose – vis tos pačios besikartojančios bičiulių pavardės. Negi kiti neturi nuomonės ar stokoja drąsos išdėstyti savo poziciją?

Daug tikiuosi iš jaunųjų socialdemokratų. Mūsų rinkimų sąrašas atnaujintas jaunais veidais. Manau, kad kitų rinkimų į Seimą sąraše jų bus dar daugiau. Eidami šiuo keliu užtikriname sklandžią kartų kaitą ir ugdome partijos rezervą. Norėtume, kad jaunieji socialdemokratai būtų drąsesni viešojoje erdvėje, atviruose disputuose ir nevengtų prisistatyti partijos nariais. Lietuva turi pamatyti, kad socialdemokratų gretose yra daug kūrybingo jaunimo. Atremkite agresyvią oponentų retoriką sąmoju, sugėdinkite patyčų autorius. Juk norime kurti saugią, be patyčų Lietuvą – tam inicijuojamos net atskiros kampanijos. Panaudokite ironijos ir sveiko sąmojaus ginklus prieš interneto trolius.

Taip pat skatinu jaunimą veikti aktyviau, daugiau bendrauti su savo bendraamžiais, savo profesijos, gyvenamosios vietos bendruomenėmis, visuomeninėmis organizacijomis. Rinkimų rezultatams turės įtakos didėjantis jaunųjų rinkėjų aktyvumas, išryškėję skirtumai didžiuose miestuose ir regionuose, socialinės medijos ir viešųjų ryšių įtaka rinkėjų nuotaikoms.

LSDP skyriams yra suteikta gerokai daugiau savarankiškumo – ir finansine prasme, ir veiklos požiūriu, tačiau kol kas nematyti rinkimų nuotaikų, didesnio pasitikėjimo savimi, juo labiau negirdėti apie visuomenines iniciatyvas. Susidaro įspūdis, jog vis dar laukiama nurodymų iš centro, kad viską atliks Centrinis rinkimų štabas.

Taip neturi būti. Neužteks vien tik išklijuoti plakatus ir laukti rinkimų desanto iš Vilniaus. Kiekvienas skyrius privalo turėti savo rinkimų agitacijos ir viešųjų ryšių planą, o svarbiausia dirbti su rinkėjais. Centrinis štabas tik pateiks bendrą strategiją, koordinuos skyrių veiksmus, organizuos akcijas, konsultuos ir apmokys.

Centrinis štabas generuoja įdomius, naujoviškus rinkiminės kampanijos elementus, bet norėtųsi daug greitesnio tempo juos realizuojant.

Reikės kovoti dėl kiekvieno rinkėjo balso. Nenorintys ar negalintys turi trauktis ir užleisti vietą iniciatyviems, aktyviems, kūrybingiems! Labai svarbus darbas su gyventojų bendrijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, verslo atstovais, studentija. Bet dar svarbiau – betarpiškas bendravimas su rinkėju, nes tai nuoširdu ir padeda įtikinti mūsų idėjų patrauklumu.

Noriu atkreipti dėmesį į didžiuosius miestus. Čia vyks atkaklios kovos dėl rinkėjų balsų. Todėl neužtenka balionų, raudonų šalikų ar eisenų įtaigos. Kiekvienas skyrius privalo parengti solidžią rinkimų kampanijos programą su konkrečiomis iniciatyvomis, kurios suburtų gyventojus.

Mūsų uždaviniai rinkimams:

Aš, kaip partijos pirmininkas, esu visiškai atsakingas už Seimo rinkimų rezultatus. Todėl aktyviai dalyvausiu rinkiminėje kampanijoje, griežtai kontroliuosiu jos eigą, rinkimų biudžeto išlaidas, to paties reikalausiu iš Centrinio rinkimų štabo, savo pavaduotojų, Prezidiumo narių, skyrių pirmininkų, kandidatų. Iš jūsų taip pat reikalausime atsakomybės, vienybės, aktyvumo, iniciatyvos.

Pamirškime vidinius nesutarimus. Jokių konfliktų tarp bičiulių ar santykių aiškinimosi viešojoje erdvėje. Jeigu sprendimas priimtas – privalome veikti kaip viena komanda. Darni ir kalbanti vienu balsu. Tik vienybė ir susiklausymas padės pasiekti pergalę rinkimuose.

Mūsų tikslas – įtikinama pergalė rinkimuose (ne mažiau nei turime dabar LSDP frakcijoje Seime – t.y. 39) ir lyderystė formuojant būsimą koalicija. Tokiam rezultatui mus įpareigoja Lietuvos žmonių rodomas pasitikėjimas socialdemokratų partija.

Aš didžiuojuosi, kad priklausau šiai daliai ir kartu dirbsiu, kad kuo daugiau Lietuvos žmonių mumis pasitikėtų ir didžiuotųsi.

AŠ DIDŽIUOJUOSI LIETUVA

Tikiu, jog ir mano dukra bei anūkės ja didžiuosis

Viskas priklauso nuo mūsų pačių.

Mes einame į Seimo rinkimus ir turime juos laimėti.

Aš tikiu, jog mes tai padarysim.

Laimėsime rinkimus ir antrą kadenciją (iš eilės) tapsime valdančiąja partija, kuri formuos Vyriausybę.

Bičiuliai, būkime susitelkę, aktyvūs ir tvirti. Pergalė priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, ji – kiekvieno atsakomybė.

Analogijų kitose kalbose neturinti lietuviško žodžio „bičiulis“ kilmė rodo bičių ir žmonių elgesio bendrumą. Būkime tokie organizuoti, atkaklūs ir vieningi, kokios yra bičių šeimos. Šeima yra stiprybės, jėgos ir gyvybės šaltinis.

Su Gegužės pirmąja

Ačiū už dėmesį

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!