- Reklama -

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Valdyba nusprendė, jog partija stabdo dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos ir nedalyvaus jokiuose premjerės Ingridos Šimonytės inicijuojamuose posėdžiuose dėl finansavimo didinimo, po to, kai atsistatydinimo pareiškimą Prezidentui įteikęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pareiškė apie galimas korupcines veikas.

„Arba I. Šimonytė turi įrodyti, kad A. Anušauskas sakė ne tiesą, arba trauktis pati su visa Vyriausybe”, – sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jis pabrėžė, kad jau ne kartą yra klausęs, kur yra gynybos finansavimo didinimo poreikio pagrindimas, kaip bus panaudoti visų mokesčių mokėtojų pinigai.

„Dabar aiškėja, kodėl nebuvo jokio atsakymo į mano klausimą. Mes negalime užsimerkti prieš faktą, kad galimai grobstomos lėšos iš krašto apsaugos, kai tuo pat metu visuomenė gąsdinama karu, apie ką šiandien užsiminė A. Anušauskas”, – sako R. Karbauskis.

LVŽS Valdyba sušaukė posėdį iš karto po skandalingo A. Anušausko pranešimo LR Prezidentūroje. Šeštadienį po susitikimo su šalies prezidentu Gitanu Nausėda krašto apsaugos ministras A. Anušauskas užsiminė apie galimos korupcijos atvejus, tačiau detalių nepateikė.

„Taip, man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis”. Su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir STT, o kai kuriuos konkursus dėl užkeltų kainų tiesiog nutraukti. Visą šią antikorupcinę veiklą premjerė palaikė”, – kalbėjo A. Anušauskas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!