TS-LKD frakcijos seniūnė: A. Anušausko klausimas koalicijoje aptartas nebuvo

0
135

Netylant diskusijoms dėl netikėto krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko pasitraukimo iš pareigų, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė tikina, kad tokie ketinimai koalicijoje aptarti nebuvo. Pasak politikės, šioje situacijoje didesnė problema yra dar nepatvirtinos informacijos nutekėjimas.

„Nežinojo, tikrai, bent tuose formatuose, kuriuose aš dalyvavau, nebuvo aptarta. Tačiau noriu paminėti, kad premjerės pokalbis nebuvo nei su frakcijos, nei su koalicijos nariais, tai buvo jos susitikimas su Vyriausybės nariu. Tai yra normali praktika“, – šeštadienį Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Tai yra pakankamai subtilus dalykas ir premjerė turi teisę ir atsakomybę pasinaudoti savo įgaliojimais“, – pridūrė ji.

Pasak politikės, su ministrų skyrimu susiję klausimai yra Vyriausybės vadovo atsakomybė, tad jis tuos sprendimus ir turėtų priimti. Visgi, konservatorių frakcijos seniūnė patvirtino iš A. Anušausko girdėjusi galimą vieno komiteto pirmininko kandidatūrą į ministro kėdę. Jos nuomone, galima susidaryti įspūdį, kad minėtas kandidatas yra Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas L. Kasčiūnas.

„Man sunku būtų pasakyti dėl išsakytos kandidatūros. Aš pati ją girdėjau iš pono Anušausko, konkrečiai neįvardijant, tačiau galima susidaryti tokį įspūdį. Jeigu iškils tokios aplinkybės, tai Seime visą tai išspręsime, kaip sprendėme iki šiol, kaip neseniai sprendėme dėl Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko (Justo Džiugelio – ELTA)“, – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Reaguodama į viešojoje erdvėje partijai išsakytą kritiką dėl prastos komunikacijos tokiu rimtu klausimu, parlamentarė tikina, kad sumaištį sukėlė informacijos nutekėjimas. Kaip buvo skelbta anksčiau, penktadienį socialiniuose tinkluose pasirodė žurnalisto Edmundo Jakilaičio dviprasmiškas įrašas, sukėlęs įtarimą, jog ministras A. Anušauskas traukiasi iš pareigų.

„Nežinau kokiu būdu atsidūrė informacija viešumoje vieno žurnalisto lūpomis. Čia turbūt yra probleminis taškas, visi kiti pokalbiai ir derinami sprendimai paprastai lieka tarp tų, kurie kalbasi. Didžioji sumaištis iš to ir atsirado, kad nei patvirtinta, nei paneigta informacija atsidūrė viešojoje erdvėje“, – dėstė ji.

ELTA primena, kad penktadienį Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Šeštadienį I. Šimonytė savo feisbuko paskyroje parašė, kad krašto apsaugos ministro A. Anušausko atsistatydinimas nėra susijęs su kaip nors staiga pakitusia Lietuvos nacionalinio saugumo būkle ar neigiamomis žiniomis apie ministerijos veiklą. Pasak jos, tai yra susiję su lūkesčiu per šią kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

Martyna Pikelytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!