- Reklama -
Seimo narys Mindaugas Bastys. KK nuotr.
Seimo narys Mindaugas Bastys. KK nuotr.

Seimo narys Mindaugas Bastys paaiškino, kodėl perėjo iš Seimo socialdemokratų partijos frakcijos į Mišrią.
“Šiuo metu dėl sudėtingoje situacijoje atsidūrusios Lietuvos socialdemokratų partijos bei Seime man inicijuoto apkaltos proceso, nuolat viešai keliamos klaidinančios interpretacijos dėl mano priklausymo Seimo socialdemokratų partijos frakcijai, kuriamos įvairios „gelbėjimo“ ar „gelbėjimosi“ teorijos. Šiuo savo žingsniu, pasirinkdamas neutraliausią poziciją, noriu užkirsti kelią tolesnėms nepagrįstoms insinuacijoms tiek socialdemokratų partijos, tiek mano paties atžvilgiu.
Kitas veiksnys, paskatinęs priimti būtent tokį sprendimą, – Seimo nario Povilo Urbšio vieši pasisakymai bei „sąmokslo teorijų“ kūrimas, metant nepagrįstų įtarimų šešėlius net ant Prezidentės bei Konstitucinio teismo institucijų.
Savo apsisprendimą motyvuoju ir tuo, jog LR Konstitucijos 59 straipsnio 4 dalyje yra nustatyta, kad savo pareigas einantis Seimo narys vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomas jokių mandatų. Kiekvienam Seimo nariui negali būti sudaroma kliūčių keisti frakciją ar kokiu kitu būdu reikšti savo įsitikinimus”, – savo paskyroje feisbuke parašė Seimo narys M.Bastys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!