- Reklama -

Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas. KK nuotr.

Vakar Seimas priėmė Seimo nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 m.“

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos nario Mečislovo Zasčiurinsko, Lietuvos pirmininkavimas 2013 metais ES Tarybai yra didelis iššūkis ir svarbus klausimas ne tik valstybei, bet ir kiekvienam piliečiui. Todėl privalome tinkamai išnaudoti mums suteiktas galimybes, spręsdami klausimus dėl Lietuvos ir jos piliečių aktualių problemų. O jų yra daug. Akivaizdu, kad demografinė politika, migracijos klausimai Lietuvai yra vieni svarbiausių. Toks didelis emigruojančiųjų mastas pranašauja Lietuvos valstybės išnykimą.

„Neabejoju, kad į Lietuvos prioritetinių sričių sąrašą būtina įrašyti mūsų valstybei šiuo metu svarbiausią klausimą – demografinę politiką, migracijos srautų valdymą, Atrodo paprasta ir aišku , bet valdantiesiems, matyt, tai neatrodo didelė ir dėmesio verta problema“, – stebisi parlamentaras M.Zasčiurinskas.

Nutarimu patvirtinta, kad Lietuvos prioritetinėmis sritimis yra energetinio saugumo sustiprinimas, efektyvus Europos Sąjungos Baltijos jūros regiono strategijos įgyvendinimas ir sustiprintas regioninis bendradarbiavimas, rytų partnerystės valstybių suartėjimas su Europos Sąjunga bei efektyvi ES išorės sienų apsauga.

„Baltijos jūros regiono strategijos įgyvendinimas, rytų partnerystės valstybių suartėjimas su Europos Sąjunga bei efektyvi ES išorės sienų apsauga – šios sritys yra prioritetinės, bet ar tikrai svarbiausios? Kyla klausimas, kuo rūpinsimės, jei po kelių dešimtmečių Lietuvoje neliks gyventojų? Finansinių sunkumų, nedarbo, skurdo, atskirties ir, deja, nepagarbos, slegiami mūsų piliečiai masiškai emigruoja. Valdantieji šias problemas tik gražiai deklaruoja viešoje erdvėje, tačiau sprendimų dėl to jokių nepriima ir dar daugiau – nerodo jokio noro tinkamai išnaudoti mūsų pirmininkavimą Lietuvos piliečių žmonių naudai ir siekti mažinti emigruojančiųjų skaičių“, – teigia parlamentaras M. Zasčiurinskas.

Žinoma, Lietuvos valstybės prioritetinės sritys turi būti derinamos su kitų dviejų (Graikijos bei Airijos) pirmininkaujančio trejeto valstybių planuojamomis prioritetinėmis sritimis, tačiau svarbiausias turi išlikti Lietuvos žmogus ir jo interesai.

„Atsižvelgdamas į Graikiją ir Airiją, o tuo pačių ir Europos Sąjungą užklupusius sunkumus, esu įsitikinęs, kad migracijos srautų valdymas valstybėms yra ne ką mažiau svarbus ir aktualus nei Lietuvos valstybei. Tačiau, matyt, Lietuvos valdantiesiems paprasčiau ir svarbiau pataikauti Europai nei remti savo piliečius. Kyla klausimas, kur dingo drąsia vadinama šalis? Ar mes drąsūs tik tada, kai reikia šnekėti, o ne daryti?“ – klausia Seimo Darbo frakcijos narys M. Zasčiurinskas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!