- Reklama -
Naglis Puteikis gali tikėtis Darbo partijos paramos Prezidento rinkimuose. KK nuotr.
Naglis Puteikis gali tikėtis Darbo partijos paramos Prezidento rinkimuose. KK nuotr.

Seimo narys, būsimas kandidatas į Lietuvos prezidentus Naglis Puteikis gali tikėtis Darbo partijos paramos Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose. Apie tai Darbo partijos suvažiavime prabilo prie DP vairo sugrįžęs Viktoras Uspaskich.
„Mes aktyviai dalyvausime mūsų šalies Prezidento rinkimuose. Jei ne su savo kandidatu, tai nepriklausomai nuo politinės priklausomybės palaikysime tą kandidatą, kurio programa bus progresyvesnė šalies atžvilgiu“, – savaitgalį vykusiame Darbo partijos suvažiavime sakė partijos vadovas Viktoras Uspaskich.
Jo nuomone, N.Puteikis – geras vyras, gerai atrodo televizijoje, kovoja su korupcija, tačiau nieko nesiūlo. „Galima visur pakabinti -„Pakarti“, bet ekonomika nuo to nepagerės“, – sakė V.Uspaskich.
Todėl jis kreipėsi į suvažiavime dalyvavusį Naglį Puteikį. „Jeigu Puteikis parems Darbo partijos programą, tuomet Darbo partija apsvarstys galimybę paremti Naglį Puteikį Prezidento rinkimuose“, – sakė V. Uspaskich.
Pasak Darbo partijos vadovo, programa sudaryta remiantis įvairiomis ekspertų analizėmis ir prognozėmis į ateitį. Ji padėtų išspręsti daugybę Lietuvos problemų, įskaitant demografiją ir emigraciją. Anot V.Uspaskich, įgyvendinus šią programą, per vieną Seimo kadenciją į Lietuvą grįžtų per 100 tūkst. emigravusių Lietuvos žmonių.
Ši programa taip pat užtikrintų regionų vystymąsi. Joje pateikiamas ir naujas požiūris į užsienio politiką, švietimo sistemą, kultūrą.
Programoje siūloma Lietuvos ilgalaike strategine kryptimi pasirinkti maisto ir lengvąją pramonę. Pateikiami argumentai, kodėl jas reikia vystyti, kokią naudą tai atneštų valstybei.
Siūloma ir toliau pagal galimybes skatinti aukštųjų technologijų, finansų sričių, startuolių vystymąsi.
Remiantis Anglijos, Airijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Lenkijos patirtimis, pristatytoje programoje pateikiamas naujas požiūris į mokesčių subalansavimą, skirtą strateginei sričiai plėtoti.
Kad Lietuvos gamintojai galėtų tapti konkurencingesni, siūloma kuo skubiau atsisakyti nacionalinių gamintojų koncentracijos pagal valstybės dydį.
Siūloma aiškiai nustatyti pensijų ir minimalaus atlyginimo dydį 50-60 proc. vidutinio atlyginimo atžvilgiu. Socialines išmokas siūloma subalansuoti taip, kad žmogus būtų suinteresuotas dirbti, o ne maldauti socialinės išmaldos.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!