- Reklama -
G.Kirkilas - juodų intrigų profesionalas (Seimo archyvo nuotr.)

Su tokiu šūkiu Viktoro Uspaskicho vadovaujama Darbo partija kitais metais žygiuos į Seimo rinkimus. Mat neeiliniame Darbo partijos suvažiavime prie partijos pirmininko vairo sugrįžęs šios partijos įkūrėjas kirto komunistams iš peties – tai jie kalti dėl to, kokia šiandien yra situacija Lietuvoje. „Net Rusijoje komunistų prie valdžios neprileidžia“, – sakė jis. Ir nusistebėjo: „O Lietuvoje net konservatoriai remia komunistus“…

Ir iš tiesų: šiandien dėl visų blogybių Lietuvoje kaltinama anų dienų siaubo struktūra KGB, tačiau nenorima prisiminti, kad šitoje struktūroje Lietuvoje, įskaitant vairuotojus, ūkvedžius ir valytojas, tedirbo viso labo apie 1200 žmonių. Tuo tarpu Komunistų partijoje, kurios ausys ir akys buvo KGB, buvo 200 tūkstančių komunistų, ir šita partija, tarybiniais laikais vadovavusi KGB, atkūrus nepriklausomybę, persidažė konservatorių, socialdemokratų, valstiečių liaudininkų ir kitokiomis spalvomis, persikėlė savo pavardes į sąrašą tų, kurie nusipelnė gyventi geriau, ir toliau mėgaujasi jiems suteiktomis privilegijomis, nes sistema, gyvavusi homo sovieticus laikotarpyje, šiandien sėkmingai gyvuoja ir toliau. O atpirkimo ožys – Komunistų partijos ausys ir ausys, t.y. KGB – šiandien verksmingai mekena dėl Liustracijos įstatymo ir laikas nuo laiko atlaiko konservatorių rimbo kirčius: „Kagėbistams valstybinėse institucijose – ne vieta. Liustracijos terminą siūlome pratęsti dar 10 metų“. Tuo tarpu KGB nurodymus duodavę komunistai, konservatorių akimis žiūrint, pasirodo, esą beveik šventi – nors komunistinio režimo dirigentas ir vykdytojas buvo visai ne KGB, o KP.

„Jei kas nors ant ko nors rėkia, pažiūrėk, ar tik tas rėkiantysis kartais nedirba tam, apie kurį rėkia – nes tai pats geriausias užsimaskavimo pavyzdys“, – sako sena žvalgybos patirtis. Todėl pažvelgus, kaip konservatoriai rėkia dėl Liustracijos įstatymo ir KGB, reikia pažvelgti, o kam, praėjus 10 metų po Lietuvos nepriklausomybės atstatymo, konservatoriams staiga prireikė šito Liustracijos įstatymo priėmimo?

„Šito įstatymo reikėjo Rusijai“, – įsitikinę „Karšto komentaro“ šaltiniai iš KGB ir paaiškino, kodėl.

„Kadangi Rusija per 10 metų jau nebesugebėjo susiorientuoti, kurie buvę KGB-istai dirba kam – kurie perėjo dirbti į Lietuvos saugumą, o kurie – ne, reikėjo priimti KGB darbuotojus „išfiltruojantį“ įstatymą. Todėl Konservatorių priėmė Liustracijos įstatymą, pagal kurį buvę kadriniai KGB darbuotojai negali dirbti valstybinėse institucijose. Aišku, tame įstatyme yra ir viena išlyga: buvusiems KGB pareigūnams, gavusiems Lietuvos saugumo išvadą, valstybinėse institucijose, o taip pat advokatais dirbti leidžiama. O Lietuvos saugumo išvadą gali gauti tik tas, kuris „pasirašė“ dirbti su Lietuvos saugumu. Štai, šitokiu elementariu būdu Rusija ir „išsifiltravo“, kas yra kas, – tie, kurie dirbo KGB, o dabar dirba valstybinėse institucijose, dirba ir Lietuvos saugume, o tie, kurie po Liustracijos įstatymo iš valstybinių institucijų ar advokatūros buvo išvaryti, nedirba Lietuvos saugume. Taigi konservatoriai, priėmę Liustracijos įstatymą, iš tiesų pasitarnavo Rusijai“, – įsitikinę „Karšto komentaro“ šaltiniai iš KGB.

Rusijos korta mėgstantis žaisti faktinis Konservatorių partijos lyderis Vytautas Landsbergis, dabar sėdintis Europos Parlamente, per tuos trejus europarlamentavimo metus taip ir nepadarė nieko, kad Lietuva būtų priartinta prie Europos ir atvirkščiai – Europa prie Lietuvos. Užtat Vytautas Landsbergis labai rūpinosi Čečėnija Europoje ir kėlė skandalą, kai iš Europos Parlamento dingo jo kartu su lenku surengta fotografijos paroda apie žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje. O kodėl Europos Parlamente nebuvo surengta fotografijos paroda apie žmogaus teisių pažeidimus Lietuvoje? Kaip atrodo psichotropinių vaistų pripumpuoti Lietuvos piliečiai tardymo įstaigose, kaip Lietuvos policijos areštinėse atrodo Lietuvos piliečiai, po „nuoširdžių prisipažinimų“ besišlapinantys krauju ir neatpažįstami net savo motinų, kaip atrodo į policijos automobilio bagažinę įgrūstas ir vežamas rašytojas, užmušamas futbolo sirgalius ar trys girto policininko užmušti vaikai… Juk būtų labai įdomi fotografijų paroda, ar ne?

Tačiau ne – Vytautui Landsbergiui įdomu tik tai, prie ko galima priklijuoti etiketę „Tai rusų darbas“. Ir Europa Lietuvoje ar Lietuva Europoje – visiškai nereikalinga. Nes kaip tada pagąsdinsi tuos vargšus rinkėjus lietuvaičius tuo didžiuliu ruso baubu? Mat geriausia valdyti – įbaugintuosius. O per daug protingi – tai jau grėsmė nacionaliniam konservatorių saugumui, nes, supratę kas yra kas, žmonės konservatorių nei per 10 kilometrų prie valdžios neprileis – kaip švedai po kelerių konservatorių pavaldytų metų…

Tačiau kas konservatoriams – tas konservatoriams, o socialdemokratams irgi iškyla grėsmė išnykti iš politinės arenos – mat dabartinis Socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Gediminas Kirkilas visiškai „nuvairavo“ Lietuvą į šalį: mokytojai streikuoja, policija be penkių minučių – neveiksni, gaisrininkai neturi kopėčių, o poliklinikose norint patekti pas gydytoją žmonės turi laukti eilėje po keletą mėnesių… Kur dursi – ten skylė, o Gediminas Kirkilas skęstančio valstybės laivo, atrodo, jau visiškai nebesuvaldo. Todėl nors socialdemokratų kuluaruose jau ir svarstomas Gedimino Kirkilo atsitraukimas iš premjero posto, tačiau socialdemokratų reitingų tai jau nebepataisys – mat nors ir atsistatydinęs G.Kirkilas gali vadovauti iki naujų Seimo rinkimų, jei Prezidentas Valdas Adamkus savo dekretu jam tai paves.

Tačiau – žiūrint iš kitos pusės, dabartinė Lietuvos situacija yra ne tik Socialdemokratų partijos (nes ji delegavo G.Kirkilą į premjero postą), bet ir Lietuvos Valstybės saugumo departamento reikalas – mat, pasirodo, G.Kirkilui patekti į premjero postą Socialdemokratų partija buvo tik įrankis. Iš tiesų G.Kirkilą premjeru paskyrė „rimtų vyrų klubas“, kuris, susitikęs su tuometiniais Darbo partijos lyderiais K.Daukšiu ir G.Furmanavičiumi, įtikino Darbo partiją nepalaikyti Zigmanto Balčyčio kandidatūros, o į premjero postą paremti Gediminą Kirkilą.

Taigi kokį vaidmenį tas „rimtų vyrų klubas“ (R.Stonys, A.Januška, R.Lopata) vaidina mūsų valstybės valdyme ir kodėl ne valdančioji koalicija, o keletas susirinkusių vyrukų nusprendžia, kas turi būti Lietuvos premjeras, be jokios abejonės, turi ištirti Lietuvos saugumas. Nes šitos siauros grupuotės įtaka valstybei ir yra vadinama tai, kas vadinasi „valdomos demokratijos forma“. O „valdoma demokratija“ ir demokratija – tai tikrai ne vienas ir tas pats…

Lietuvos saugume, ar tu esi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!