- Reklama -
Kartą paragavęs, negali sustot. Tai ypač tinka A.Paulauskui, kuris, kartą pabuvęs Seimo pirmininku, audžia planus, kaip vėl sugrįžti į valdžios olimpą

Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas, patyręs triuškinantį pralaimėjimą per praėjusius Seimo rinkimus, ir jo „šeimininkai“ ėmė ieškoti būdų, kaip pakelti nukritusius Naujosios sąjungos ir jos lyderio reitingus bei kaip sugrąžinti A.Paulauską iš politinio sąvartyno į valdžios olimpą.

Pirmiausia, stiprinant pačią partiją, išsilaksčiusią į visas puses po pralaimėtų Seimo rinkimus, jau šio mėnesio pabaigoje planuojamas Naujosios sąjungos ir Darbo partijos sujungimas, partijos lyderiu išrenkant Artūrą Paulauską (Viktorui Uspaskichui numatomas Europos parlamentaro mandatas).

Antras žingsnis, kurį ketina žengti A.Paulauskas, norintis sugrįžti į valdžią, – tai pradėti dirbti tokį darbą, kuris leistų politikui „prisikelti iš numirusių“ ir žmonių akyse vėl A.Paulauską padarytų „kovotoju“.

Kaip žinia, kadaise tuometiniam generaliniam prokurorui Artūrui Paulauskui kelią į politiką, formuojant „A.Paulauskas – kovotojas su mafija“ visuomeninę nuomonę, klojo dienraštis „Respublika“, o A.Paulausko rinkimų štabo pirmininkas per 1997 metų Prezidento rinkimus buvo Audrius Butkevičius.

Dabar gi, šaltinių teigimu, nuspręsta Artūrą Paulauską į valdžią sugrąžinti padedant tam pačiam leidiniui, kuris šalia laikraščių leidybos dabar dar užsiima ir naujos politinės jėgos kūrimu.

Beje, keistas sutapimas – ten apžvalgininku dirba tas pats Audrius Butkevičius, kuris kadaise jau vadovavo A.Paulausko prezidento rinkimų kampanijai.

„Artūras Paulauskas turėtų būti įdarbintas pas Vitą Tomkų advokatu ir aršiai gintų jį bylose prieš žydus ir pederastus. Taip jis taptų naujojo judėjimo „veidu“ ir vestų Žalgirio partiją į rinkimus“, – politikos kuluaruose sklandančią versiją atskleidė KK šaltiniai.

Tačiau šio plano pradiniam įgyvendinimui koją pakišo …. pats A.Paulauskas, suklupęs per kvalifikacinį egzaminą Teisingumo ministerijoje. Tai, pasak šaltinių, sutrukdė ir A.Paulausko planams kaip advokatui ginti A.Černiauską ir kitus profsąjungiečius, apkaltintus dėl sausio 16-osios riaušių.

Tam, kad A.Paulauskas vis dėlto galėtų įgyvendinti savo planą ir vykdyti numatytas viešųjų ryšių akcijas kaip V.Tomkaus gynėjas prieš žydus ir pederastus, A.Paulauskui talkina buvęs advokatas, o dabar Seimo narys, konservatorius (!) Stasys Šedbaras. Jis Seime įregistravo įstatymo pataisą, leisiančią Artūrui Paulauskui dirbti advokatu be kvalifikacinio egzamino.

Teigiama, kad Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, prieš kelias savaites vakarojęs Vito Tomkaus namuose, turėtų pasirūpintų, kad įstatymo pataisa, atversianti A.Paulauskui kelią įsidarbinti „Respublikos leidinių“ grupėje advokatu, Seime būtų priimta skubos tvarka.

Beje, už Žalgirio judėjimo struktūros sukūrimą yra atsakingas Gediminas Jakavonis – tas pats, kuris kūrė struktūrą A.Paulausko vadovaujamai Naujajai sąjungai.

Grįžta vyrai?

2009-04-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!