- Reklama -
Seimo narys Petras Gražulis.  KK nuotr.
Seimo narys Petras Gražulis griežtai pasmerkė puolančius Telšių Žemaitės gimnazijos mokytoją . KK nuotr.

Seimo narys Petras Gražulis griežtai pasmerkė puolančius Telšių Žemaitės gimnazijos mokytoją Loretą Raudytę. Reaguodamas į tokį sisteminį žmogaus puolimą viešojoje erdvėje, Seimo narys nevyniojo žodžių į vatą: „Ačiū Dievui, kad dar yra tokių mokytojų, kurie nebijo kalbėti neiškraipydami tiesos. Homoseksualizmas yra liga, kurią reikia gydyti, o ne propaguoti. Mokytojai privalo vaikams sakyti taip, kaip yra, o ne sekti pasakas apie „princą ir princą“.

Anot Seimo nario, tikybos mokytoja vaikams pateikė nepagražintą statistiką, todėl žmogaus puolimas ir ministrės grasinimas atleidimu iš darbo neįsigilinus į situaciją, tėra pataikavimas seksualinėms mažumoms.

Petras Gražulis priminė, kad Lietuva yra katalikiška šalis, puoselėjanti tradicinės šeimos vertybes, todėl jį šokiravo bažnyčios ir konservatorių reakcija: „Kodėl bažnyčios atstovai tyli? Toks puolimas prieš tikybos mokytoją reiškia puolimą ir prieš bažnyčią. Aš suprantu kodėl tyli konservatoriai. Jų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio žmona savo mokyklose atvirai vaikams diegia genderizmo ideologiją, o ir prieš rinkimus „anūkas“ pasisakė už gėjų santuokas. Todėl konservatoriai manęs nestebina, bet bažnyčios tyla verčia nerimauti. Kas daugiau, jei ne bažnyčios hierarchai, turi stoti mūru už šią garbingą mokytoją?“.

Seimo narys Petras Gražulis pasidžiaugė pilietiškai nusiteikusiais mokiniais ir jų tėvais, kurie išreiškė paramą mokytojai ir renka parašus mokytojos darbo vietai išsaugoti. Seimo nario teigimu, tokių pilietiškų žmonių dėka parodoma tikroji situacija, o ne tokia kokią ją piešia žiniasklaida: „Susidaro įspūdis, kad Lietuvoje visi palaiko iškrypėlius. Jeigu pasakai jų adresu blogą žodį, tave tampys po teismus, o žiniasklaida pervažiuos kaip su traukiniu. Ačiū tokiems mokiniams, jų tėvams ir aktyviems piliečiams, kurie parodo, kad Lietuva yra ne iškrypėlių, o tradicinių vertybių šalis.“

Išreikšdamas palaikymą Loretai Raudytei, Petras Gražulis jai linkėjo stiprybės ir pažadėjo nenuleisti rankų šioje situacijoje. „Ši tikybos mokytoja man primena šių laikų disidentę. Vargšę moterį puola už tinkamai atliktą darbą. Juk žmogus vaikams perteikia bažnyčios mokymą. Tokiems pedagogams reikia padėkoti ir žemai nusilenkti“, – teigė Seimo narys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!