- Reklama -

Šią naktį sulaikytas partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojas, Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas. Iki šiol teisėsaugos institucijos partijos vadovybei ir visuomenei nepaaiškino sulaikymo motyvų ir aplinkybių.

Mes tikėjomės, kad partijai, kuria labiausiai pasitiki Lietuvos gyventojai ir kuri siekia pakeisti esamą ydingą Lietuvos valdžios sistemą, bus suduotas smūgis iš pasalų. Žmonių pasitikėjimą praradusi valdančioji klika, siekdama išlaikyti valdžią, nesiskaitys su jokiomis priemonėmis.

Klika vadovaujasi principu: jeigu negali laimėti rinkimuose, sunaikink politinius oponentus, kurie tuos rinkimus gali laimėti. Jau dabar matome, kad jėgos struktūrų veiksmai prieš partijos Tvarka ir teisingumas vicepirmininką vyksta pagal iš anksto paruoštą ir ne kartą jau panaudotą scenarijų. Pradžioje – kratos, sulaikymai, po to ilgas bylos vilkinimas siekiant paralyžiuoti partijos veiklą. Taip susidorota su Darbo partija. Dabar atėjo partijos Tvarka ir teisingumas eilė.

Šiandien kompartijos centro komiteto instruktoriai, KGB rezervistai ir vadinamieji „valstybininkai“ į Lietuvos gyvenimą grąžino seniai užmirštas naktines kratas ir represinį principą: „Yra žmogus (partija), o straipsnį surasime!“.

Tvarkos ir teisingumo partija, nepaisydama bandymų susidoroti, toliau sieks pagrindinio tikslo – tvarkos ir teisingumo Lietuvoje. Įgyvendinant šį tikslą, esame pasirengę bendradarbiauti su visuomene ir valstybės institucijomis, bet nesitaikstysime, kad teisinėje valstybėje jėgos struktūros sistemingai vykdytų politinius valdžios užsakymus.

PARTIJOS PIRMININKAS, PREZIDENTAS ROLANDAS PAKSAS

 

 

2008-04-24

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!