- Reklama -
Pradėtas nagrinėti Seimo paklausimas, ar Seimo nario Kęstučio Pūko veiksmai prieštarauja Konstitucijai. KK nuotr.
Pradėtas nagrinėti Seimo paklausimas, ar Seimo nario Kęstučio Pūko veiksmai prieštarauja Konstitucijai. KK nuotr.

Ketvirtadienį, lapkričio 16 d., Konstitucinis Teismas uždarame posėdyje žodinio proceso tvarka pradėjo nagrinėti pareiškėjo Seimo 2017 m. gegužės 2 d. nutarime išdėstytą paklausimą, kuriuo kreipiamasi dėl išvados, ar Seimo nario Kęstučio Pūko konkretūs veiksmai, nurodyti Seimo specialiosios tyrimo komisijos pateiktų siūlymų pradėti apkaltos procesą Seimo nariui K. Pūkui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti išvadoje, prieštarauja Konstitucijai.

Konstitucinis Teismas posėdžio išvakarėse gavo Seimo nario Kęstučio Pūko prašymą atidėti Konstitucinio Teismo posėdį, tačiau jo netenkino. Suinteresuoto asmens Seimo nario K. Pūko prašyme pateikta 2017 m. lapkričio 14 d. išrašyta medicininė pažyma dėl neatvykimo į Konstitucinį Teismą užpildyta netinkamai, iš jos neaišku, ar posėdžio dieną jis negali dalyvauti Konstitucinio Teismo posėdyje ir kiek laiko negalės būti šaukiamas į Konstitucinio Teismo posėdžius. Atsižvelgdamas į tai, į byloje nustatytas aplinkybes ir į tai, kad byloje turima informacija dėl Seimo nario K. Pūko sveikatos būklės ir jo veiklos nurodytu ligos laikotarpiu yra prieštaringa, Konstitucinis Teismas konstatavo, jog medicininėse pažymose nurodytos ligos neapriboja Seimo nario K. Pūko fizinių galimybių tiek, kad jis negalėtų išvykti iš namų ir (arba) stacionarios gydymo įstaigos. Be to, Konstitucinio Teismo posėdyje K. Pūkui atstovavo du advokatai, tad jo teisė į gynybą buvo tinkamai užtikrinta.

Konstitucinis Teismas nagrinėjo ir kitus posėdžio metu šalių atstovų pateiktus prašymus. Konstitucinis Teismas per posėdį ištyrė įrodymus, išklausė liudytojų parodymus ir taip baigė įrodymų tyrimą. Prieš pradedant teisminius ginčus ir baigiamąsias šalių kalbas, Konstitucinis Teismas nusprendė padaryti pertrauką. Advokatams patikinus, kad Seimo narys K. Pūkas posėdyje galėtų dalyvauti pirmadienį, posėdis atidėtas iki pirmadienio, lapkričio 20 d., 9 val. Posėdis taip pat bus uždaras.

Seimo paklausime teigiama, jog, Specialiosios tyrimo komisijos manymu, „Seimo nario Kęstučio Pūko padėjėjo-sekretoriaus pareigas einančių asmenų darbo metu bei pokalbių dėl Seimo nario padėjėjo-sekretoriaus darbo vietos metu veiksmais, žodžiais, neverbaline kūno kalba buvo žeminamas kandidačių orumas, jos akivaizdžiai buvo diskriminuojamos dėl jų socialinės padėties, taip pat savo neetišku elgesiu Seimo narys K. Pūkas diskreditavo valstybės ir Seimo autoritetą, todėl K. Pūko veiksmai vertintini kaip Seimo nario priesaikos, kuria Seimo narys įsipareigojo gerbti ir vykdyti Konstituciją bei įstatymus, sulaužymas bei atitinkamai kaip šiurkštus Konstitucijos pažeidimas“.

KT inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!