- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius interviu „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ kalbėjo apie jaunimo nedarbo problemas ir galimus jų sprendimo būdus, aptarė būsimą susitikimą su Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ vadovu bei kitas savaitės aktualijas.

Paklaustas apie jaunimo nedarbą, Ministras Pirmininkas sakė, kad tai šiuo metu viena opiausių problemų. „Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijomis baigia ruošti bendrą kovos su nedarbu programą. (…) Tai turi būti integruota programa, sprendžianti tiek jaunimo nedarbo, tiek apskritai užimtumo klausimus“, – teigė premjeras.

Vyriausybės vadovas taip pat pažymėjo, kad ministrų kabinetas jau žengė pirmuosius žingsnius, planuodamas dalies studentų priėmimą į aukštąsias mokyklas. „Šiais metais pirmą kartą suplanuotas priėmimas į Aleksandro Stulginskio, Lietuvos sporto universitetus, taip pat buvo numatyta kvota inžinieriams ir technologams. Ir aš manau, kad mes tuo keliu ir toliau eisime“, – sakė premjeras.

Atsakydamas į klausimą apie susitikimo su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu tikslus, Ministras Pirmininkas sakė, jog visuomet siekiama mažesnės dujų kainos Lietuvai. „Aš manau, kad mes turėtume kalbėti ne kategoriška kalba. Turėtų vyrauti specialistų kalba ir siekis, kad komunikavimas, verslo ryšiai ir dujų tranzito per Lietuvą, dujų importo klausimai būtų sprendžiami šalių pagarbos atžvilgiu. Manau, kad rytoj po šito susitikimo galėsime pasakyti, ką mums pavyko pasiekti“, – kalbėjo premjeras.

Paklaustas, kaip vertina karinės intervencijos į Siriją klausimą, Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad reikia ieškoti sutarimo Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje. „ Jungtinių tautų Saugumo taryba turėtų šį klausimą svarstyti ir priimti galutinius sprendimus. (…) Karinė invazija yra kraštutinis atvejis ir norint priimti tokį sprendimą reikia turėti labai išsamią informaciją. Tačiau reikia dėti didžiules pastangas, kad tokie dalykai Sirijoje nebesitęstų“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė premjeras.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!