- Reklama -
Premjeras Algirdas Butkevičius. KK nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei vetavus Seimo priimtą naująjį Darbo kodeksą, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad Seimas, įvertinęs šalies vadovės pasiūlymus, turės dar kartą apsispręsti dėl naujojo Darko kodekso priėmimo.

„Apgailestaujame, kad Respublikos Prezidentė vetavo vieną reikšmingiausių, pažangiausių ir Lietuvai naudingiausių įstatymų istorijoje. Akivaizdu, kad valstybės vadovė neišgirdo mokslininkų, pažangaus verslo atstovų, tarptautinių institucijų, Lietuvos jaunimo organizacijų, darbdavių ir visoms politinėms jėgoms atstovaujančių parlamentarų argumentuoto balso. Dabar Seimas turės įvertinti pasiūlymus ir dar kartą apsispręsti“, – teigia premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pabrėžia, kad Lietuva ruošiasi tapti vienos pažangiausių – Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) – organizacijos nare, o jos Generalinis sekretorius Angelas Gurria sveikina Vyriausybės pastangas priimti lankstesnį Darbo kodeksą, kuris užtikrintų šalies konkurencingumą ir aukštesnį produktyvumą, taip darydamas įtaką gerėjančiam gyventojų pragyvenimo lygiui.

„Tačiau Prezidentei atmetus tai, kas Seime priimta, gali tekti atsisakyti šių privalumų ir likti prie sovietmečio relikto – senojo Darbo kodekso“, – teigia Ministras Pirmininkas.

Premjeras pažymi, kad naujasis Darbo kodeksas buvo išdiskutuotas ir Lietuvai reikalingas toks, koks buvo priimtas Seime. „Svarstymai ir konsultacijos su visuomene vyko ilgiau nei metus – tai demokratijos ženklas. Iš esmės visi pasiūlymai, priimti Trišalėje taryboje, įgyvendinami. Beje, svarbu ir tai, kad už šį darbo kodeksą kaip reta Seime, rodydami politinę brandą ir atsakomybę už Lietuvos ateitį,  balsavo visi parlamentarai – nuo socialdemokratų  iki konservatorių ir liberalų“, – sako Vyriausybės vadovas A. Butkevičius.

Premjeras pažymi, kad dabar laukia neeilinis Seimo posėdis ir parlamentarų apsisprendimas. Į neeilinį posėdį Seimo narius planuojama kviesti liepos 11-12 dienomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!