Nuotraukos iš lrp.lt ir Seimo kanceliarijos
- Reklama -

Seimo narys Petras Gražulis atviru laišku kreipėsi į LR Prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydamas jokiu būdu nesiūlyti Stasio Šedbaro Konstitucinio Teismo pirmininku.

„Gerbiamas Prezidente, prašau neteikti buvusio konservatoriaus S. Šedbaro Konstitucinio Teismo pirmininku, nežiūrint į tai, kad dėl to TS-LKD frakcija gali sudaryti Seimo tyrimo komisiją dėl Jūsų rinkimų štabo narių neva nelegalaus tyrimo Valstybės saugumo departamente.

Šios Seimo kadencijos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kuriam vadovavo S. Šedbaras, atstovaudamas valdančiąją daugumą, pripažino dalies Seimo narių iniciatyvas antikonstitucinėmis, nors jos gynė viešą interesą. Pvz.: šis komitetas aršiai pasipriešino Seimo narių iniciatyvai išpirkti valstybės naudai privatizuotas „Ignitis grupė“ akcijas, kas būtų sumažinę elektros kainas vartotojams iki Latvijos ir Estijos kainų lygio, nes ten politikai paliko analogiškų energetikos įmonių akcijas valstybės nuosavybėje. S. Šedbaro vadovaujamas komitetas šią iniciatyvą pripažino neva antikonstitucine ir tai padarė tam, kad šis įstatymo projektas nepasiektų Seimo salės ir visuomenės.

Jei S. Šedbaras taptų Konstitucinio Teismo pirmininku, jis atstovautų ne visuomenei, ne viešam interesui, o TS-LKD partijos ir dabartinės Seimo daugumos egoistiniams interesams.

Taip pat nėra praėjęs ir S. Šedbaro metų „atšalimo“ nuo politinės veiklos terminas, kuris tikrai yra būtinas“, – rašoma P. Gražulio laiške.

Konstitucinio Teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria Seimas prezidento teikimu. Prezidento vyriausiasis patarėjas teisės klausimais A. Kabišaitis yra pranešęs spaudai, kad Prezidentas kandidato Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkus pavardę paskelbs kitą savaitę.

Seimo valdančiųjų kuluaruose kalbama, esą Prezidentūra ir Seimo TS-LKD frakcija sudarė slaptą sandėrį: Prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui tvirtinti Stasio Šedbaro kandidatūrą į Konstitucinio Teismo pirmininkus, o konservatoriai nekuria laikinos tyrimo komisijos dėl VSD neva nelegalaus tyrimo G. Nausėdos kandidatavimo į LR prezidentus laikotarpiu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!