- Reklama -

Seime surinkti 49 Seimo narių parašai dėl apkaltos iniciavimo Seimo narei Jurgitai Sejonienei. Seimas dėl to balsuos antradienį, 2023 03 28 d.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija 2023 01 18 d. priėmė sprendimą, kad Seimo narė J. Sejonienė, 2022 09 29 d. Seimo plenariniame posėdyje registruodama dėl motyvų kalbėti Seimo narę Jurgitą Šiugždinienę dėl Seimo rezoliucijos „Dėl švietimo įstaigų tinklų pertvarkos“ pažeidė Seimo statute, Elektroninėje balsų skaičiavimo sistemos naudojimo instrukcijoje, patvirtintoje Seimo valdybos 2008 m. spalio 22 d. nutarimu Nr. 2450, bei Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus principus ir reikalavimus.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija minėtame sprendime taip pat konstatavo, kad Seimo narė J. Šiugždinienė susiklosčiusios situacijos komisijai nepaaiškino, Seimo posėdžio metu nepasisakė dėl užsirašymo kalbėti aplinkybių, nepaneigė kitų Seimo narių įtarimų, jog galėjo užsirašyti kalbėti ne ji pati.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija atkreipė dėmesį, kad užsirašant kalbėti dėl motyvų, ekrano klaviatūrą reikia paspausti du kartus, todėl J. Sejonienė negalėjo to padaryti netyčia, ar atsitiktinai.

Tam, kad galima būtų registruoti kitą Seimo narį jo darbo vietoje jam nežinant, jo balsavimo kortelė turi būti įstatytą į pultą, tad J. Sejonienė neabejotinai matė, kad kitos Seimo narės nėra darbo vietoje, o jos kortelė yra pulte. Seimo statutas nesuteikia teisės vienam Seimo nariui spaudyti kito Seimo nario pultą ir tokiu būdu naudotis svetima balsavimo kortele.

J. Sejonienė pranešime spaudai teigia, kad „greičiausiai įvyko techninė klaida, kai pasilenkiau pažiūrėti į kolegės ekraną“.

Tačiau norint atlikti registraciją už kitą Seimo narį, virš svetimo pulto reikia „pasilenkti“ ir „netyčia prisiliesti“ du kartus iš eilės.

Todėl 42 Seimo nariai pasiūlė Seimo narei Jurgitai Sejonienei pradėti apkaltos procedūrą, nes mano, kad ji 2022 09 29 d. Seimo vakarinio plenarinio posėdžio užregistruodama kitą Seimo narę pasisakyti dėl kalbėjimo motyvų, savo sąmoningais veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!