Prezidento kanceliarijos nuotr.
- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir NATO Generalinis Sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį Davoso pasaulio ekonomikos forume aptarė pasirengimą šių metų liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. Lietuvos vadovas pabrėžė, kad, Rusijai tęsiant karinę agresiją Ukrainoje, NATO viršūnių susitikimas Vilniuje yra ypač svarbus, toliau stiprinant Baltijos regiono ir visos euroatlantinės erdvės saugumą.

„Vilniuje tikimės praktinio priešakinės gynybos principo įgyvendinimo, sieksime patvirtinti naujus regiono gynybos planus, taip pat stiprinti Baltijos šalių oro gynybos poreikius“, – sakė šalies vadovas.

Svarbiu uždaviniu Vilniaus viršūnių susitikime Prezidentas įvardijo poreikį atnaujinti NATO valstybių susitarimą didinti gynybai skiriamas lėšas, nes to reikalauja strateginė saugumo aplinka. Lietuvos vadovas taip pat pabrėžė, kad NATO valstybėms šiandien kaip niekada svarbu stiprinti ir plėtoti gynybos pramonę.

Susitikime su NATO Generaliniu Sekretoriumi Prezidentas pristatė praėjusią savaitę vykusio Liublino trikampio valstybių – Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos – vadovų susitikimo rezultatus.

„Esame įsitikinę, kad Vilniuje turi būti rastas vieningas politinis sutarimas, kaip sustiprinti NATO ir Ukrainos ryšius ir padėti Ukrainai siekti strateginio tikslo – euroatlantinių aspiracijų įgyvendinimo. Manau, kad Ukraina visiškai nusipelno tapti NATO nare, kai tik tam bus tinkamos sąlygos“, – pabrėžė Lietuvos vadovas.

Prezidentas ir NATO Generalinis Sekretorius taip pat aptarė tolesnės karinės paramos teikimo Ukrainai klausimą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!