- Reklama -

„Rusų pasaulis” Lietuvoje, visokie „laisvos visuomenės” ir „konstitucinių teisių” institutai, prezidentinio, klerikalinio, maršistinio, vėgėlinio ir širinskinio tipo „konstitucijos žinovai“ šiandien gavo jei dar ne nokautą, tai į gilų nokdauną siunčiantį smūgį”, – taip vakar buvęs Konstitucinio pirmininkas Dainius Žalimas pakomentavo feisbuke Europos Žmogaus Teisių Teismo Didžiosios kolegijos sprendimą byloje Fedotova ir kiti prieš Rusiją, kur tos pačios lyties asmenų santykių teisinio pripažinimo ir apsaugos nebuvimas pripažintas teisės į privataus ir šeimos gyvenimą pažeidimu.

„Tai – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko vakarykštė leksika. Dešimtį metų (iš jų devynerius – teisėtai, o dar vienerius – įstatymo nustatytu laiku nusprendęs nesitraukti ir toliau pirmininkauti) šis asmuo priiminėjo sprendimus aukščiausioje teisminėje valstybės institucijoje. Gerai, kad „buvęs“.

Kai eteryje pasirodo nuogas Šurajevas, supranti, kad tokie yra šio „Metų kūrėjo“ gebėjimai. Išmintingai šypsomės. Pykti galime tik ant iš biudžeto išlaikomos LRT: tokios šiuolaikinės LRT „kultūros vertybės“, taip LRT supranta „visuomenės moralės stiprinimą“ (šie principai nustatyti LRT įstatyme).

Bet kai panašios saviraiškos formos tampa priimtinos Vytauto Didžiojo universiteto teisės fakulteto Dekanui, bandau suvokti, kokių gebėjimų jis gali išmokyti studentus? Klausiu, ar tai yra priimtina Vytautas Magnus University (Vytauto Didžiojo universitetas)? Nuoširdi užuojauta.

O būsimų studentų tėveliams – puiki proga apmąstyti, kokioje institucijoje turėtų studijuoti būsimas teisininkas“, – taip savo feisbuko paskyroje į D. Žalimo komentarą sureagavo buvęs Advokatų tarybos pirmininkas, galimai būsimas Lietuvos Prezidentas Ignas Vėgėlė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!