- Reklama -

"Niekas negali stoti stoti Ukrainai skersai kelio į Europą, nes Ukraina visada buvo ir visada liks Europoje", - sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš www.lrp.

„Šiandien paskelbti Nyderlandų referendumo rezultatai. Mes visi norėjome, kad jie būtų kitokie. Kaip bebūtų, dabar ne metas prarasti viltį ar abejoti Ukrainos europiniu pasirinkimu.

Niekas negali stoti stoti Ukrainai skersai kelio į Europą, nes Ukraina visada buvo ir visada liks Europoje.

Laisvos prekybos susitarimo nuostatos de facto jau veikia. Integracinis procesas gali užtrukti ilgiau, negu mes manėme. Tačiau galutinis rezultatas yra aiškus – tai buvo nuspręsta „Maidane“.

Ir nėra jokių abejonių – Ukrainos ateitis yra kiekvieno ukrainiečio rankose“, – sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios poziciją dėl referendumo Nyderlanduose išplatino Prezidentės spaudos tarnyba.

Vakar Nyderlanduose vyko patariamasis referendumas dėl Ukrainos ir ES asociacijos sutarties. Suskaičiavus 99,8 proc. balsų, paaiškėjo, kad 61,1 proc. pasisakė „Prieš“ Ukrainos ir ES asociacijos sutartį, 38 proc. – „Taip“.

Tam, kad referendumas būtų laikomas įvykusiu, jame turėjo dalyvauti 30 proc. rinkėjų. Pirminiais duomenimis, referendume dalyvavo apie 32 proc. rinkėjų.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!