- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Donaldą Trumpą, pradėjus eiti Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento pareigas.Nuotr. iš lrp.lt
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Donaldą Trumpą, pradėjus eiti Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento pareigas. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Donaldą Trumpą, pradėjus eiti Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento pareigas.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos žmonės vertina nuoseklią Jungtinių Amerikos Valstijų paramą Lietuvos laisvei, nepriklausomybei ir valstybingumui. Tai tvirtas pamatas abiejų šalių draugystei ir bendradarbiavimui.

Lietuva ir Jungtinės Amerikos Valstijos, Prezidentės teigimu, yra artimiausios sąjungininkės, nes jas sieja tikėjimas demokratija ir žmogaus teisėmis bei pasirengimas spręsti šių dienų saugumo, terorizmo, ekonominius ir politinius iššūkius. Anot šalies vadovės, esame pasiruošę kartu ginti mūsų piliečių laisvę ir interesus bei plėtoti bendrus projektus, kurie užtikrins mūsų žmonių gerovę.

Savo sveikinimo laiške Prezidentė pareiškė, jog tikisi, kad artimiausiu metu atsiras galimybė susitikti su Prezidentu Trumpu ir kartu aptarti Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos ryšius bei transatlantinio bendradarbiavimo gaires, taip pratęsiant išskirtinę abiejų šalių draugystės istoriją.

Šalies vadovė D. Trumpui palinkėjo sėkmės atsakingame darbe, o šaliai ‒ dar didesnio klestėjimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!