- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, baigdama darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose, apsilankė ir padėjo gėlių prie memorialo Rugsėjo 11-osios teroro akto aukoms pagerbti. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, baigdama darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose, apsilankė ir padėjo gėlių prie memorialo Rugsėjo 11-osios teroro akto aukoms pagerbti.

Šalies vadovė pabrėžė, jog ši vieta simbolizuoja visų karų, genocido ir teroro aukų atmintį. Tokie memorialai ir įvykiai, pasak Prezidentės, apjungia tautas kovai su terorizmu ir nusikaltimais žmoniškumui.

„Tai vieta, kur žuvo tūkstančiai žmonių, tarp jų yra ir iš Vilniaus kilusi moteris. Pagerbdami daugybės nekaltų aukų atminimą privalome prisiimti atsakomybę už saugesnį pasaulį. Jungtinių Tautų debatuose kartu su viso pasaulio vadovais kalbėjome, kaip išvengti karų, kurie, deja, vyksta ir šiandien, kaip užbėgti tokioms tragedijoms už akių”, – sakė šalies vadovė.

Šalies vadovės teigimu, susitarimas, atviras pokalbis ir derybos yra vienintelis tikrai žmogiškas būdas užkirsti kelią smurtui ir žudynėms.

Pasak valstybės vadovės, už pasaulio saugumą atsakingos yra tiek mažos, tiek didelės šalys. Tik bendras sutarimas visose svarbiausiose gyvenimo srityse – energetikoje, ekonomikoje ir politikoje padės užtikrinti šalies, regiono bei viso pasaulio saugią ateitį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!