- Reklama -

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos debatuose Niujorke dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Moldovos Prezidentu Nicolae Timofti. Prezidentūros nuotr.

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos debatuose Niujorke dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Moldovos Prezidentu Nicolae Timofti.

Prezidentai aptarė Moldovos eurointegracijos procesą bei šalių energetinio savarankiškumo užsitikrinimo galimybes.

Pasak šalies vadovės, Europoje Moldova vertinama kaip didžiausią pažangą tarp rytinių ES kaimynių padariusi šalis. Prezidentės teigimu, tik išlaikydama europinių reformų tempą Moldova galės sėkmingai užbaigti derybas dėl Asociacijos ir Laisvos prekybos sutarties bei vizų režimo liberalizavimo. Lietuva pasirengusi pasidalinti savo patirtimi tose srityse, kuriose Moldova norės.

Lietuvos ir Moldovos valstybių vadovai taip pat aptarė energetinio savarankiškumo klausimus. Ir Lietuva, ir Moldova priklausomos nuo vienintelio dujų tiekėjo ir moka už jas brangiau nei daugelis Vakarų Europos šalių.

“Šalies nepriklausomybė, energetinis savarankiškumas – sunkus, tačiau vienintelis kelias šalies žmonių saugumui užtikrinti. Tik nepasiduodami šantažui, vykdydami energetinio sektoriaus reformas bei skatindami konkurenciją užsitikrinsime energetinį savarankiškumą ir sąžiningas kainas”, – pabrėžė Prezidentė.

JT Generalinės Asamblėjos bendruosiuose debatuose šalies vadovė taip pat akcentavo, kad energetika negali būti naudojama kaip politinio ir ekonominio šantažo įrankis ir pakvietė tarptautinę bendruomenę užkirsti tam kelią.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!