- Reklama -

Seimo narė R.Baškienė. K.Apanavičiūtės nuotr.

Šiandien LR Seimui pritarus siūlymui organizuoti konsultacinį referendumą atominės statybos klausimu, Seimo narė Rima Baškienė ragina stabdyti visus darbus susijusius su atominės statybomis.

„Šiandien pasiektas labai svarbus lūžis. Daugiau nei keletą metų Seime valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai aktyviai pasisakė prieš atominės statybas. Partijos inicijuotas parašų rinkimas dėl referendumo organizavimo leido rastis diskusijoms, kurios padėjo pasiekti šiandienos sprendimus. Per trumpą laiką pasiekta nemažai – pagaliau bus suteikta laiko diskutuoti dėl vieno iš svarbiausių ir finansiškai brangiausių mūsų šaliai sprendimų“, – sako Rima Baškienė.

R. Baškienė ragina Vyriausybę atsakingai žiūrėti į esamą padėti. „Jokiu būdu negalima eikvoti lėšų nežinant dėl projekto ateities. Laikas iki referendumo, kuris vyks kartu su LR Seimo rinkimais, turi būti naudojamas siekiant kaip įmanoma geriau informuoti gyventojus atominės energetikos klausimais, o ne planuoti galbūt niekada dienos šviesos neišvysiantį projektą“, – sako Seimo narė.

Seimo narė pabrėžė, kad nors kai kurie naujas statybas palaikantys Seimo nariai guodžiasi, kad referendumas bus tik konsultacinis – jo reikšmė svarbi, nes bus išreikšta tautos nuomonė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!