- Reklama -
Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.
Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ posėdyje dalyvavo „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovai ir pristatė elektroninę sistemą „mano susitikimai.lt“, kurioje būtų galima viešai susipažinti su Seimo narių darbotvarkėmis. Sistema yra skirta viešinti Seimo narių susitikimus su įtaką darančiais žmonėmis: suinteresuotais asmenimis, valdžios atstovais, lobistais. Viešumo principu siekiama apsaugoti parlamentarus dėl galimo poveikio sprendimams priimti.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pažymėjo, kad dėl įtemptos darbotvarkės ir gausaus susitikimo skaičiaus su rinkėjais fiziškai tampa iššūkiu vėlai vakare pildyti papildomus susitikimų registrus. Dėl to smarkiai nukentėtų laikas skiriamas šeimos nariams ne tik Seimo nariams, bet ir jų padėjėjams. Korumpuoti ir prekyba poveikiu suinteresuoti asmenys rastų būdų, kaip neregistruoti susitikimo įrašų elektroninėje „mano susitikimai.lt“ sistemoje.

„Siūlau elektroninėje sistemoje „mano susitikimai.lt“ registruoti frakcijos susitikimų darbotvarkės įrašus, nes susitikimuose dalyvauja valstybės institucijų vadovai, verslo asociacijų deleguoti atstovai, aukštųjų mokyklų profesoriai bei kiti svarbūs asmenys, taip būtų pagerintas viešosios susitikimų sistemos našumas“, – teigė frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!