- Reklama -
Pasak R.Žemaitaičio, dėl prezidentinio statuso V.Landsbergiui suteikimo buvo tartasi prieš kelias savaites įvykusiame slaptame konservatorių ir "valstiečių" susitikime, o jei nepavyks, yra ir antras variantas - bus žaidžiama A.Paulausko korta. KK nuotr.
Pasak R.Žemaitaičio, dėl prezidentinio statuso V.Landsbergiui suteikimo buvo tartasi prieš kelias savaites įvykusiame slaptame konservatorių ir “valstiečių” susitikime, o jei tai nepavyktų, yra ir antras variantas – bus žaidžiama A.Paulausko korta. KK nuotr.

Prezidento statuso suteikimas Vytautui Landsbergiui konservatoriams yra principo klausimas ir tai buvo vienas iš dešimt slapto susitarimo su „valtiečiais“ punktų, „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Remigijus Žemaitaitis.
Paklaustas, kodėl premjeras nebendrauja su kitomis opozicinėmis partijomis, o tik su viena TS-LKD, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis atsakė, kad mano, jog tai yra neoficiali koalicija tarp konservatorių ir S.Skvernelio bei R.Karbauskio. R.Žemaitaičio nuomonė, didžioji Lietuvos žmonių nežino apie tą sutartį.
„Prieš dvi savaites įvyko „valstiečių“ frakcijos ir konservatorių, dviejų asmenų iš vienos pusės ir kitos pusės, slaptas susitikimas, kuriame buvo iškelta dešimt sąlygų premjerui Sauliui Skverneliui, kad, jeigu jis įgyvendins šitas sąlygas, konservatoriai palaikys Sauliaus Skvernelio visą rinkiminę programą“, – apie viešai neskelbtus valdančiosios „valstiečių“ partijos susitarimus su opozicine TS-LKD sakė R.Žemaitaitis.

Saulius Skvernelis ir Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.
Anot jo, tame neskelbtame „valstiečių“ ir konservatorių susitarime yra dešimt punktų.
„Vienas iš tų punktų – šilumos kainų PVM lengvata. Kaip žinote, kainų komisija (VKEKK) tvirtina šilumos kainas, ir S.Skvernelis pasakė, kad gali būti 15 proc. lengvata, konservatoriai spaudžia link 9, bet tai yra daugiau finansiniai reikalai keleto privačių verslo kompanijų.
Antra sąlyga buvo Vytauto Landsbergio reabilitavimas ir Vytautui Landsbergiui suteikimas Prezidento statuso, kas, aš manau, būtų didžiausias akibrokštas Lietuvai ir Lietuvos žmonėms“, – radijo laidoje „Opozicija“ kalbėjo Seimo narys R.Žemaitaitis.
Perklaustas, ar konservatorių viena iš derybinių pozicijų susitikimuose su „valstiečiais“ palaikant valdančiųjų projektus buvo Vytautui Landsbergiui suteikimas valstybės vadovo statusą, „tvarkiečių“ vadovas atsakė: „Taip“.
„Kaip žinote, Vytautas Landsbergis yra labai keista, sakyčiau, asmenybė ir ryški asmenybė, Lietuvoje savo laiku sužaidė pakankamai didelį vaidmenį. Ir žmogus nori to statuso, tai yra akivaizdu. Nes jeigu Vytautas Landsbergis būtų šito nenorėjęs ir anūkui būtų primygtinai nepasakęs, kad tai turi įvykti, fakto nebūtų. Nes klausimas yra kitas: kodėl, kai konservatoriai turėjo beveik absoliučią daugumą Seime, šito statuso Landsbergiui nesuteikė? Manau, tai yra labai įdomu“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.
Viena iš TS-LKD kortų prezidentinio statuso V.Landsbergiui suteikime - Artūras Paulauskas. KK nuotr.Pasak jo, šitam dalykui yra paruoštas ir antras variantas. „Gal politologai to nežino, bet mes, teisininkai, kas bendraujame vienas su kitu, su advokatais, ta informacija yra, tai yra bus bandoma siūlyti Artūrui Paulauskui kreiptis į teismą, kad būtų Artūrui Paulauskui irgi nustatomas statusas prezidentinis. Nes Pakso apkaltos metu Artūras Paulauskas turėjo laikinai prezidento statusą, tai reiškia, jam priklauso prezidentinė renta ir prezidentinės sąlygos. Tada taip bus suformuojamas precedentas ir Landsbergis de facto gaus šitą statusą“, – radijo laidoje „Opozicija“ sakė R.Žemaitaitis.
Paklaustas, ar nori pasakyti, kad konservatoriai neriasi iš kailio, kad vienaip ar kitaip šitas klausimas būtų išspręstas, partijos Tvarka ir teisingumas vadovas atsakė: „Ten yra labai svarbus principo klausimas“.
Pasak R.Žemaitaičio, šitą idėją palaiko ne visi konservatoriai, ypač Seime. „Aš kalbėjau (Seime) su kito flango atstovais, tai jie irgi stebisi. (Nepriklausomybės) Akto signatarai kai kurie irgi iš tikrųjų yra nustebę šitokiu akibrokštu. Nes kaip čia būtų tokiu atveju? Kad Seimas pradėtų rinkti prezidentą? Tokiu atveju aš galiu pajuokauti šiek tiek: Paksą išrinko žmonės, tačiau statusą atėmė Seimas ir nesugeba jo niekaip grąžinti, nors (Europos) Žmogaus teisių teismas pasakė“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!