- Reklama -
Socialliberalai ir R.Karbauskis turi už ką keršyti prof. K.Prunskienei

Artūro Paulausko vadovaujamai Naujajai sąjungai per Seimo rinkimus patyrus triuškinantį pralaimėjimą bei supratus, kad partijai vienai nepavyks ateityje į valdžią daugiau patekti, imta ieškoti partijų, su kuriomis, sudarius bendrą bloką ar net susijungus, būtų galima tiek Europos Parlamento, tiek Prezidento rinkimams ruoštis.

Turbūt daugelis jūsų prisimena žiniasklaidos pranešimą apie tai, kad Seimo rinkimų naktį, spalio 12 d., Naujosios sąjungos atstovas Antanas Valionis apsilankė pas Darbo partijos pirmininką Viktorą Uspaskich. „Apie ką gali kalbėtis socialliberalai su darbiečiais, jei socialliberalai neperžengė 5 proc. rinkimų barjero ir į Seimą nepateko? Taigi, apie koalicijas naujame Seime nekalbėjo tikrai“, – svarstė dažnas A.Valionio naktinio vizito pas V.Uspaskichą tikslą.

Tuo tarpu KK šaltinių iš NS duomenimis, socialliberalų tarpe yra siekiančių sujungti Naująją sąjungą su Darbo partija ir, išprašius Viktorą Uspaskichą iš politikos (mainais už baudžiamųjų bylų baigtį teisme ir tolesnę ramybę), jungtinės Darbo partijos lyderio poste matyti Artūrą Paulauską. Iš šito posto jis ir startuotų į Lietuvos Respublikos prezidentus.

Tačiau Viktoras Uspaskichas, sako, nelabai tokiems planams pritaria – vis tik pusantrų metų, ne savo valia praleistų toli nuo Lietuvos…Todėl dar vienas Artūro Paulausko išsigelbėjimas būtų susikooperavimas su Valstiečių liaudininkų sąjunga.

Tačiau – šitos partijos pirmininkė K.Prunskienė – stipri asmenybė, ji partijos pirmininko posto jokiam Artūrui Paulauskui neužleis, o ir pati turi ambicijų tapti Prezidente. Todėl K.Prunskienės vietoje socialliberalams dabar labai naudinga būtų matyti Ramūną Karbauskį, kurį su socialliberalais sieja bendras kerštas profesorei. Tapusi žemės ūkio ministre Kazimiera Prunskienė nesutiko AB „Jonavos grūdai“ akcininkui Ramūnui Karbauskiui privatizuoti šios grūdų įmonės, todėl R.Karbauskis, supykęs, kad negavo „Jonavos grūdų“, iš Valstiečių liaudininkų sąjungos išstojo.

Tuo tarpu socialliberalai siaubingai pikti ant K.Prunskienės dėl to, kad ji atsisakė būti „nustipusios katės“ nešėja per Seimo rinkimus (t.y. atsisakė sudaryti koaliciją su Naująja sąjunga), ir tokiu būdu Naujajai sąjungai pritrūkus balsų, ji į Seimą nepateko.

Taigi, šiuo metu, pasak KK šaltinių iš Naujosios sąjungos, scenarijus yra numatytas toks: 1) Ramūnas Karbauskis išverčia K.Prunskienę iš Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkės posto ir pats tampa partijos pirmininku; 2) Valstiečių liaudininkų sąjunga susijungia su Naująja sąjunga, jungtinės partijos pirmininku tampa Artūras Paulauskas; 3) Ramūnas Karbauskis gauna „Jonavos grūdus“; 4) Artūras Paulauskas keliamas valstiečių liaudininkų sąjungos kandidatu į prezidentus.

Beje, dar viena sąsaja, įrodanti Ramūno Karbauskio („Jonavos grūdų“) ir Naujosios sąjungos ryšį: „Jonavos grūdams“ teismų maratone su buvusiu įmonės komercijos direktoriumi V.Vatėnu (apie tai skaitykite lapkričio 7 d. „Karštame komentare“) atstovavo advokatas Mindaugas Kukaitis, kuris išskirtinai atstovauja socialliberalui A.Sadeckui bylose su „Karštu komentaru“ ir „Laisvu laikraščiu“.

2008-11-03

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!