- Reklama -
Europos Sąjungos Tarybos paskirtas naujas Europos Audito Rūmų narys Rimantas Šadžius pasižada būti visiškai nepriklausomas ir veikti Europos Sąjungos labui kaip to reikalauja Sutartis
Europos Sąjungos Tarybos paskirtas naujas Europos Audito Rūmų narys Rimantas Šadžius pasižada būti visiškai nepriklausomas ir veikti Europos Sąjungos labui kaip to reikalauja Sutartis

Šiandien, liepos 6 d., Europos Sąjungos Tarybos paskirtas naujas Europos Audito Rūmų narys Rimantas Šadžius pasižada būti visiškai nepriklausomas ir veikti Europos Sąjungos labui kaip to reikalauja Sutartis dėl Europos Sąjungos veikimo. Iškilminga ceremonija vyksta Europos Sąjungos Teisingumo Teisme. Tuo pačiu metu prisiekia ir naujai paskirti Europos Audito Rūmų nariai iš Čekijos, Latvijos, Lenkijos ir Slovėnijos. Gražus sutapimas – iškilminga ceremonija vyksta Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo minėjimo dieną.
2016 m. birželio 16 d. sprendimu Europos Sąjungos Taryba, remdamasi Sutartimis ir pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, paskyrė Rimantą Šadžių Europos Audito Rūmų nariu šešerių metų kadencijai. Jis tapo Europos Audito Rūmų IV-os kolegijos, atsakingos už auditus rinkų reguliavimo ir konkurencingos ekonomikos srityse, nariu. Šiuo metu Rimantas Šadžius atsako už Europos Sąjungos agentūrų finansinius ir atitikties auditus, Erasmus+ ir Jungtinių technologinių iniciatyvų veiklos auditus.
***
Europos Audito Rūmai yra Europos Sąjungos institucija, kuri audituoja Europos Sąjungos finansus. Ji įsteigta 1977 m. Europos Audito Rūmai veikia kaip kolegialus organas, susidedantis iš 28 narių – po vieną iš kiekvienos valstybės narės. Kaip nepriklausomas ES išorės auditorius, Europos Audito Rūmai padeda gerinti ES finansų valdymą, skatina atskaitomybę ir skaidrumą bei atlieka nepriklausomo Sąjungos piliečių finansinių interesų sergėtojo vaidmenį. Europos Audito Rūmai tikrina, ar Europos Sąjungos biudžetas buvo įvykdytas teisingai ir ar ES lėšos buvo skirtos ir panaudotos teisėtai ir laikantis patikimo finansų valdymo principų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!