- Reklama -
S.Šedbaras, aiškinęs, kad teismo nutartis dėl skubaus mergaitės sugrąžinimo L.Stankūnaitei turi būti vykdoma, tyli lyg vandens į burną prisisėmęs, kai nevykdoma galutinė ir neskundžiama Vilniaus apygardos teismo nutartis - iki šiol nepareikšti įtarimai L.Stankūnaitei (Seimo archyvo nuotr.)

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras, gavęs N.Venckienės prašymą kreiptis į generalinį prokurorą, kad būtų įvykdyta 2009 m. spalio 6 d. galutinė ir neskundžiama Vilniaus apygardos teismo nutartis – jog pedofilijos byloje būtų pareikšti įtarimai Laimutei Stankūnaitei, iki šiol D.Kedžio dukrelės globėjai nieko neatsakė. Tuo tarpu Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas S.Šedbaras  po garsiosios gegužės 14 d. teisėjo B.Varsackio nutarties neišlindo iš televizijos ekranų, aiškindamas, kad teismo nutartys privalo būti vykdomos.

Kol Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas S.Šedbaras galvoja, kaip elgtis su N.Venckienės pareiškimu, Seimo Krikščionių frakcija, gavusi tokį pat N.Venckienės prašymą, kreipėsi į naująjį Generalinį prokurorą, persiųsdama jam N.Venckienės prašymą ir prašydama atsakyti tiek pareiškėjai, tiek Seimo Krikščionių frakcijai. Apie tai Neringą Venckienę informavo šios frakcijos narys L.Kernagis.

Naujajam generaliniam prokurorui N.Venckienės prašymus taip pat persiuntė Seimo nariai J.Olekas, E.Jurkevičius ir E.Jonyla.

Tuo tarpu Seimo narys socialdemokratas Algimantas Salamakinas laiške N.Venckienei apgailestauja, kad negali kreiptis į generalinį prokurorą, nes yra valdžių pasidalinimo principas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A.Anušauskas taip pat N.Venckienei atsakė, jog prokurorai yra nepriklausomi ir jam, Seimo nariui A.Anušauskui, negalima kištis į prokurorų veiklą.

Apie tai, kad prokurorai yra nepriklausomi ir į jų darbą negalima kištis, savo atsakymuose N.Venckienei taip pat parašė Seimo nariai K.Ramelis ir R.Šukys. „Seimo narys neturi teisės nurodyti prokurorui atlikti tam tikrus veiksmus, nes tai būtų tiesioginis kišimasis į teisėsaugos darbą“, – N.Venckienei rašo Seimo narys, buvęs Vilniaus apygardos teisėjas K.Ramelis.

O dabar – „Karšto komentaro“ klausimas Seimo nariams A.Salamakinui, A.Anušauskui, K.Rameliui ir R.Šukiui: ar Seimas, sudarydamas laikinąją komisiją ir nustatydamas, kad pedofilijos bylos tyrimas buvo vilkinamas, o taip pat nustatydamas ir kitus prokuratūros padarytus pažeidimus tiriant pedofilijos bylą, tokiu savo veiksmu nepažeidė Konstitucijoje įtvirtinto prokurorų nepriklausomumo principo? Nes, kaip teigia Seimo nariai A.Salamakinas, A.Anušauskas, K.Ramelis ir R.Šukys, prokurorai yra nepriklausomi. Taigi, galima suprasti, prokurorai nori – vilkina bylą ir jos netiria arba tiria šališkai, o jeigu nenori – nevilkina ir ištiria objektyviai. Ir niekas čia prokurorams nieko negali nurodyti – juk įtvirtintas prokurorų nepriklausomumo principas?

KK inf.

2010-07-01

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!