- Reklama -
Aplinkos ministras K.Navickas. KK nuotr,
Aplinkos ministras K.Navickas. KK nuotr,

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas, atstovaudamas 34 Seimo nariams, posėdyje pateikė interpeliaciją aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui.

Seimo nariai ministro klausė dėl galimo buvusios ministro darbovietės privilegijuoto finansavimo; dėl negebėjimo spręsti atliekų ir pakuočių tvarkymo problemas; dėl išryškėjusių vadybos ir kompetencijos stygiaus problemų; dėl negebėjimo užkardyti daromos žalos gamtai; dėl negebėjimo efektyviai įgyvendinti miškų valdymo sistemos reformą; dėl negebėjimo spręsti laukinės gyvūnijos apsaugos problemas.

Pristatydamas savo atsakymus K. Navickas pabrėžė, kad sutikdamas tapti aplinkos ministru turėjęs viziją pasiekti, kad miškų sektorius duotų didesnę grąžą gamtai, žmogui, atliekų ir vandentvarkos paslaugos būtų teisingos ir kad tie, kurie surenka pinigus iš žmonių už paslaugas, juos naudotų ypač atsakingai ir efektyviai: „Ėmęsis reformų stengiuosi būti kurčias siaurų interesų gynėjams. Noriu, kad visi suprastume, jog aš vykdau pažadą – iškelti profesionalumo reikalavimus aukščiau politinių. Pripažįstu, kad nesu neklystantis, darau klaidų. Tikrai per mažai bendrauju su Seimo nariais ir nepakankamai randu laiko komunikacijai, tačiau turiu ir nemažai planų, kurie dar tik pradėti įgyvendinti ir jaučiu pareigą juos užbaigti.“

Išklausius ministro atsakymus į interpeliacijos bei posėdžio metu pateiktus klausimus, Seimo narių pasisakymus, frakcijų proporcinio atstovavimo principu buvo sudaryta 13 narių redakcinė komisija, kuri įvertins ministro K. Navicko atsakymus parengdama Seimo nutarimo projektą. Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte turi būti pareikštas Seimo pritarimas arba nepritarimas ministro atsakymams.

Komisijoje dirbs: Vida Ačienė, Arūnas Gumuliauskas, Bronius Markauskas, Raimundas Martinėlis, Lauras Stacevičius (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija), Irena Šiaulienė (Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija), Andrius Kupčinskas, Andrius Navickas, Stasys Šedbaras (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdžio frakcija), Česlavas Olševskis (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija) ir Vytautas Kamblevičius (frakcija „Tvarka ir teisingumas“).

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymai pripažįstami esą nepatenkinami ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma – ne mažiau kaip 71 Seimo nario.

Seimo statutas nustato, kad Sesijos metu ne mažesnė kaip 1/5 Seimo narių grupė gali pateikti interpeliaciją Ministrui Pirmininkui ar ministrui, reikalaudama paaiškinti šių pareigūnų priimtų sprendimų motyvus. Gavęs interpeliaciją, Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per 2 savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Gavęs atsakymą į interpeliaciją, Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projektas turi būti pateiktas Seimui apsvarstyti ne vėliau kaip kitą posėdžių dieną. Projekte turi būti pareikštas Seimo pritarimas arba nepritarimas ministro atsakymui.  Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Jeigu Seimo nutarimas dėl interpeliacijos priimamas, ministras, kuriam pareikštas nepasitikėjimas, privalo atsistatydinti.

LRS inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!