- Reklama -

Seimo Darbo frakcijos seniūnas K.Daukšys. KK nuotr.

Pirmadienį Seime Darbo partijos frakcijos nariai užregistravo Lietuvos Respublikos kriminalinės žvalgybos įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siekiama nustatyti, kad kriminalinės žvalgybos informacija, pateikta LR Prezidentui, Seimo Pirmininkui ar Premjerui, neprieštaraujant asmeniui, apie kurį teikiama informacija, turi būti išslaptinta, jei to prašo Prezidentas, Ministras Pirmininkas, Seimo Pirmininkas arba pats asmuo ir su tuo sutinka kriminalinės žvalgybos pagrindinės institucijos vadovas.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio, įstatymo projektą inspiravo pastarųjų dienų politiniai įvykiai, kai Darbo partijos pateikta Vydo Gedvilo kandidatūra į švietimo ir mokslo ministro postą, remiantis ta pačia slapta informacija Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Premjero Algirdo Butkevičiaus buvo įvertinta visiškai skirtingai.

„Kriminalinės žvalgybos informacija, pasirodo, gali būti įvairiai interpretuojama. Mes palaikome Ministrą Pirmininką, kuris, gavęs informaciją apie kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus, pasakė, kad nemato jokių kliūčių teikti kandidatūrą Prezidentei. Tačiau Prezidentė, remdamasi ta pačia žvalgybos informacija, nusprendė net nesvarstyti V. Gedvilo kandidatūros. Kas tai? Kaip gali viena ir ta pati informacija formuoti tokias skirtingas nuomones? Tam, kad žmogus, apie kurį teikiama informacija, galėtų apsiginti, tam kad neliktų vietos klaidingoms interpretacijoms ir teikiame Seimui Kriminalinės žvalgybos įstatymo pakeitimo projektą“, – teigia K. Daukšys.

Šiuo metu Prezidentui, Seimo Pirmininkui ir Ministrui Pirmininkui Kriminalinės žvalgybos pagrindinės institucijos vadovo pateikiama informacija apie asmenį yra įslaptinama, jos negalima atskleisti tretiesiems asmenims.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!