- Reklama -
Laikinasis teisingumo ministras Juozas Bernatonis. KK nuotr.
Laikinasis teisingumo ministras Juozas Bernatonis. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Tadas Langaitis kreipėsi Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydamas ištirti, ar Seimo narys Juozas Bernatonis nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso, galimai nuslėpdamas žinotą informaciją apie kandidato į ministrus reputaciją ir ar nepažeidė minėto kodekso 4 ir (ar) kitų susijusių straipsnių.
Kreipimesi daroma prielaida, kad tuometis teisingumo ministras J. Bernatonis nuslėpė faktą, jog Julius Pagojus (tuometis teisingumo viceministras) buvo administracine tvarka nubaustas dėl vairavimo išgėrus, vėliau skundė šį nutarimą teismui ir jį pralaimėjo. Šie faktai nebuvo paskelbti ir tada, kai J. Pagojus dalyvavo konkurse į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VTAT) direktoriaus pareigas bei tada, kai buvo pasiūlytas kandidatu, o vėliau ir paskirtas teisingumo ministru, nors J. Bernatoniui šie faktai buvo žinomi.
Iš žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, taip pat kyla klausimų, ar nebuvo bandoma sukeisti J. Pagojaus kraujo mėginių bandant išvengti atsakomybės dėl vairavimo išgėrus. T. Langaitis komisijos prašo pasiaiškinti, koks buvo J. Bernatonio vaidmuo šioje situacijoje neviešinant jam žinomos informacijos.
„Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad J. Pagojaus tapimas VTAT direktoriumi kelia klausimų dėl konkurso į šias pareigas skaidrumo. Kaip žinome, VTAT yra pavaldi Teisingumo ministerijai, kuriai tuo metu vadovavo J. Bernatonis. Be to, žiniasklaidoje minimi įtarimai, kad J. Bernatonis ir J. Pagojus yra galimai susiję giminystės ryšiais“, – sako T. Langaitis.
Pasak parlamentaro, tai, kad tuometinis teisingumo ministras Juozas Bernatonis neatskleidė jam žinomo fakto apie kandidato į teisingumo ministrus Juliaus Pagojaus administracinį teisės pažeidimą, patvirtintą 2016 m. gegužės 2 d. Klaipėdos apygardos teismo priimta nutartimi, prieštarauja valstybės politikų elgesio principams. Toks J. Bernatonio elgesys kuria nepasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis, kelia abejonių – ar J. Bernatonis pareigas eina sąžiningai, ar laikosi aukščiausių elgesio standartų, ar priima sprendimus nešališkai, ar laikosi atvirumo ir viešumo standartų, ar deramai elgiasi pagal užimamas pareigas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!