Seimo kanceliarijos nuotr.
- Reklama -

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, šiandien minėdama Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, atkreipia dėmesį į karo paveiktų žmonių savijautą, emocinę būseną, fizinę ir psichinę sveikatą.

„Pastaraisiais metais pasauliui, ypač Europai, teko nemažai išbandymų ir sukrėtimų. Pasaulinė sveikatos organizacija šį pavasarį atkreipė dėmesį, kad pandemija neigiamai paveikė žmonių psichikos sveikatą, o karas Ukrainoje kelia grėsmių jų psichologinei gerovei. Apie šiuos pavojus signalizuoja gydytojai, mokslininkai, sociologai, kiti specialistai. Ir jie kalba ne tik apie tiesiogiai dalyvaujančius kare ar nuo jo bėgančius žmones. Netikrumas, nesaugumas, smurtas, mirtys, netektys paveikia visus, nepaisant gyvenamosios vietos, tautybės, amžiaus, lyties, socialinės padėties.

Deja, bet karas vis dar vyksta. Aštuoni beprasmio siaubo mėnesiai įsirėžė ne tik į istoriją, bet ir mūsų sąmonę. Todėl šiandien minint Pasaulinę psichikos sveikatos dieną ypač norėtųsi atkreipti dėmesį į karo paveiktų žmonių savijautą, emocinę būseną, fizinę ir psichinę sveikatą. Padėkime vienas kitam ir palaikykime socialinius ryšius. Nepamirškime savęs ir nepalikime be dėmesio šalia esančių. Tai mažiausia, ką mes galime vienas dėl kito padaryti“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!