- Reklama -

Algimantas Rusteika

Liberalkonservatoriai puikiai supranta, kad per ateinančius rinkimus bus nušluoti nuo politinės arenos. Ir tam iš anksto ruošiasi.

Priimtas Vyriausybės sprendimas iki kadencijos pabaigos reorganizuoti visas 47 valstybės valdomas įmones, iš kurių 16 turi valstybės įmonės teisinę formą, o likusios yra uždarosios akcinės bendrovės ir akcinės bendrovės. Taip pat veikia 31 dukterinė bendrovė ir 11 paskesnių eilių dukterinių bendrovių.

Planuojama, kad po pertvarkos iš dabartinių 47 valstybės valdomų įmonių liks ne daugiau kaip 35. Taip pat keisis daugumos įmonių statusas, numatyta pertvarkyti valstybės valdomas įmones į kitos teisinės formos juridinius asmenis – akcines bendroves, uždarąsias akcines bendroves, viešąsias įstaigas ir pan.

Pertvarka palies ir strategines įmones: Registrų centrą, „Regitra“, Valstybinių miškų urėdiją, Lietuvos oro uostus, jūrų uostą, „Klaipėdos naftą“, Lietuvos geležinkelį bei kitas. Visas valstybės valdomų įmonių sąrašas – pažiūrėkite, tai visos strateginės valstybės įmonės.

Esminė citata: „numatoma įvertinti kiekvienos VVĮ nuosavybės tikslingumą ir privatizuoti komercinę veiklą vykdančias bei su privataus kapitalo įmonėmis konkuruojančias valstybės valdomas įmones…“ Suprantate, ką tai reiškia?

Numatoma, kad, įvykdžius numatytas „pertvarkas“, iki kadencijos pabaigos, 2024 m. gruodžio liks tik viena VĮ statusą turinti įmonė – Ignalinos atominė elektrinė. Mat, jos negalima pasivogti, nes ES nebeduos pinigų uždarymui – gaila, ką padarysi.

Pagaunat kampą? „IGNIČIO“ pavyzdžiu nemažai strateginių valstybės įmonių bus dalinai pasiprivatizuota. O ir šiaip bet kokia reorganizacija valstybinėse įmonėse daroma vieninteliu tikslu: pakeisti generalinį direktorių, valdybą, stebėtojų tarybą ir per juos į visus atsakingus įmonės postus sustatyti savo žmones, o neįtinkančius – pašalinti.

Taigi, visa liberalkonservatorių okupuota teritorija bus užminuota savais kadrais. Ir atėjus naujai Vyriausybei jų lauks visa valstybės strateginė struktūra, kurioje knibždėte knibždės konservatoriai. Ką tik paskirti, žvalūs ir patyrę, kadencijos tik prasidėję – pabandyk juos pajudinti! Teisiškai – jokių šansų, nebent rastum kokių rimtų pažeidimų, bet tam reikia perimti spec.tarnybų ir teisėsaugos kontrolę. Arba vėl reikės daryt naują reorganizaciją…

O konservatnikai per savo okupuotą LRT ir delfius paleis baisų žviegimą apie „pažeidžiamas teises, persekiojamus kolektyvus“ ir t.t. Ir pan. Reikės Heraklio išmėžti šioms arklidėms. Bet teks mėžti pasiraitojus rankoves, kito kelio nėra, nors smirdės žiauriai.

- Reklama -

2 KOMENTARAI

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!